izvan protokola

Nepisana kraljevska pravila koja krše princ William i Kate Middleton

Kate Middleton

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Britanska kraljevska obitelj trebala bi slijediti određena pravila koja postoje već dug niz godina. Iako ona vrijede za baš sve članove, čini se kako se princu Williamu i njegovoj supruzi Kate Middleton ipak nekad progleda kroz prste. Evo koje su nepisano pravilo već nekoliko puta prekršili

Kraljevski protokol britanske krune itekako je dobro poznat svim njezinim članovima. On je već stoljećima takav, uz povremene promjene i prilagođavanje vremenu u kojem se nalaze, no čini se da ga ipak ne slijede svi dosljedno.

Nepisano pravilo kraljevske obitelji glasi da viši članovi obitelji i budući nasljednici krune ne smiju tehnički putovati skupa. Što to znači? 

Princ William

Princ William

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Ukratko, princ William trebao bi na svoja putovanja odlaziti jednim zrakoplovom, dok bi u drugom letio ostatak njegove obitelji, supruga Kate Middleton, malena princeza Charlotte i princ George.

Princ William sa sinom

Princ William sa sinom

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Budući da je upravo William, nakon svog oca, princa Charlesa, drugi u redu za nasljedstvo i titulu kralja, maleni George treći po redu, a princeza Charlotte četvrta, vrlo je riskantno i neodgovorno zajedničko putovanje jer bi u slučaju moguće nesreće poginuli svi direktni nasljednici britanske krune.

  • +16
  • +13

Engleska kraljevska obitelj

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

No prije samo mjesec dana svjedočili smo zajedničkom posjetu cijele četveročlane obitelji Njemačkoj i Poljskoj.

Vojvotkinja Kate, princ William i oboje njihove djece putovali su tada nekoliko dana istim kraljevskim zrakoplovom. Osim toga, supružnici su zajedno putovali i kada je malenom Georgeu bilo tek devet mjeseci u daleku Australiju.

  • +5
  • +2

Kate Middleton i princ William, putovanja

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Glasnogovornik kraljevske obitelji za engleske je medije još 2014. godine rekao kako je tu proceduru odobrila kraljica Elizabeta II.

'Iako nema službenih pravila o toj situaciji, a kraljevski nasljednici putovali su zajedno već nekoliko puta u prošlosti, to je na koncu ipak nešto u čemu posljednju riječ ima kraljica', objasnio je tada.

Autogrami strogo zabranjeni

Osim toga, postoji još jedno vrlo bitno pravilo kojeg se svi strogo trebaju držati. Članovi kraljevske obitelji ne smiju davati autograme, pa tako ni omiljena vojvotkinja Kate Middleton, koju obožavatelji prate gdje god se pojavi.

Od nje dakle možete zatražiti fotografiju, ali autogram će ipak morati odbiti.

  • +29
  • +26

Kate Middleton

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Naime postoji rizik da bi njihovi potpisi mogli biti krivotvoreni te iz sigurnosnih razloga nitko ne smije davati autograme. Nije im dozvoljeno stavljati potpise ni na kakve papire koji se nađu pred njima jer uvijek postoji mogućnost lažiranja potpisa.

Jedinu iznimku napravio je princ Charles kada je žrtvama poplave u Cornwallu napisao na komad papira 'Charles 2010'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!