ČUDO PRIRODE

Neobičnim talentom Borislav Vranić osvojio titulu favorita!

20.11.2011 u 23:11

Bionic
Reading

U trećoj polufinalnoj večeri dominirali su neobični talenti poput nošenja stvari na glavi, hodanja na slacku i žongliranja vatrom, a od deset polufinalista koji su pokazali svoju novu točku saznali smo kojih je dvoje sretnika dobilo direktnu kartu za finale. To su Borislav Vranić i Rebecca Posavec

Na početku šoua Rene Bitorajac i Igor Mešin objavili su tužnu vijest da je kujica Nessa koja je sudjelovala u prošlogodišnjem 'Supertalentu' nesretnim slučajem uginula. Pozdravili su njenu neutješnu trenericu Maju te joj zahvalili što je Nessa sudjelovala u 'Supertalentu' kratkim videom njezinog nastupa.

Ulazak žirija u studio začinio je Enis Bešlagić upotrebljavajući improvizirane elemente iz baleta, Nina Badrić modno je zablistala, a Dubravko Merlić je napokon omekšao u svojim komentarima.

Borbu za finale prvi je započeo Robert Bašić čiji je neobični talent hodanje po slacku. Njegov nastup koji je bio inspiriran likovima i glazbom iz filmova Charlieja Chaplina obećavao je mnogo. Robert je morao prijeći put do odabranice svog srca, a sve je začinio špagom koju je napravio na traci. Nažalost, tijekom nastupa je nekoliko puta pao, no sve je pogreške pokušao zakamuflirati glumom. Žiri je cijenio nove njegove figure, a Merlić mu je oprostio sve pogreške.



Rebecca Posavec
se bavi pjevanjem od svoje pete godine, tako da je kao od šale uspjela sa svojih deset uvjerljivo pjevati pjesme grupe Queen. Prvo je započela lagano pjesmom 'Mama', a sve je začinila hitom 'Bohemian rhapsody'. 'Ja sam u transu', rekla je Nina, jer ju je Rebecca oduševila. Rebecca je pjesmu odradila savršeno, a začinila ju je odličnom interpretacijom. Rebecca je apsolutno zadivila nastupom i publiku, a svaki njen pokret bio je hipnotizirajući. Njoj je, čini se, Broadway nadomak ruke.

Aka_demija Pink Panter
, grupa koja dolazi iz Sarajeva, za svoju ulaznicu za finale izvela je pjesmu 'Lejla' Hari Mata Harija. Pjevače su, osim žičanih instrumenata pratili gudači, udaraljke i flauta. Sve je izgledao kao repriza Eurovizije, gdje je 'Lejla' 2006. godine postigla velik uspjeh. Harmonija i melodičnost izvedbe oduševila je publiku. Enis je bio oduševljen, a i sam je rekao kao da je to bila mala Eurovizija.

Billy Eliot iz Petrinje, Juraj Bjelac, osmislio je točku u kojoj glumi astronauta. Ovoga puta je pokazao koliko je skladan u plesu s partnericom. Kako je Juraj državni prvak u dvije kategorije: latinoameričkim plesovima i kombinaciji, on je tu titulu svojim nastupom i obranio. Koreografiju za nastup u emisiji uživo je sam osmislio, s elementima standardnih i latinoameričkih plesova. Juraj je slao poljupce, što je obožavateljice dodatno razveselilo, pa je dobio pregršt plišanih igračaka. Merlić nije bio oduševljen koreografijom, pa je sumnjao u prolazak, no Nina se poslužila citatom s transparenta pa je rekla: 'Jura, dušo, u finale buš uš'o.'

Ekspresivna i prekrasna Aleksandra Bilanović opet je emocionalno zavela gledatelje i žiri. Pjesmu 'Stop' pjevačice Sam Brown u kratkoj vjenčanici i velu, s velikim šlepom i buketom cvijećem, dramatično je izvela te nikoga nije ostavila bez komentara. Njena izvedba bila je daleko najbolja, a scenski je to odradila kao da je u najmanju ruku koncert imala u zagrebačkoj Areni. Nitko nije ulovio buket, a žiri je ostao u transu. Enis je rekao da je nakon dugog vremena ostao oduševljen, a s njim se složio i najstroži član žirija Dubravko Merlić.

Pravi multitalent iz Splita, Vladan Bergamo koji žonglira, pleše latino, breakdance i balet, oduševio je svojom kontrolom tijela, a najimpresivnije je bilo njegovo žongliranje u torzu. U tih nekoliko minuta Vladan je uspio pokazati sve svoje umijeće, a nije ni uništio studio. Enis je oduševljen pokazanim. Nije bio razočaran ni Merlić, koji je Vladanu predvidio finale, iako ga na audiciji nije htio pustiti. Enisa je to naljutilo, pa je demonstrativno napustio stol žirija.

Marinko Perec donio je dodatnu čaroliju u treću polufinalnu večer. Marinku su asistirale tri kćeri, koje su se jako trudile prezentirati točku. Točka je bila malo prespora, ali nimalo nezanimljiva. Marinko je priznao da su imali tehničke probleme.

Glazbeni duo Irena Petrović i Krešimir Ban odlučio se publici prezentirati uz Indexe. Pjesmom 'Sanjam' su smirili strasti i raznježili publiku i gledatelje. Irena je u nastup dodala i njihovu pjesmu 'Bacila je sve niz rijeku', a izvela ju je na svoj rokerski način. Merlića i Ninu nije oduševila kompilacija, pa su dodali da je nastup izgledao kao za škvadru u konobi.

Borislav Vranić opet je bio glavni, jer je jednostavno njegov talent dosada neviđen. Od njega se puno očekivalo, no sve je opravdao. Započeo je sviranjem i pjevanjem dok je na glavi balansirao s dva pištolja, a nastavio je balansiranjem ljubičaste štikle. Tu Borislav nije stao nego je samo slagao nove izazove, tako je balansirao monitorom, biciklom, kolicima i stolicom. Publika je ostala bez riječi. Svi su ustali i pljeskali, a žiri je bez oklijevanja potvrdio da je Borislav čudo te da ga proglašavaju favoritom.

Plesni studio Ola la nije dobio pretjerane pohvale. Obučeni u košarkaške dresove, nisu pokazali svoj maksimum. Pozornica im je bila premala, a nije pomogao ni dečko koji se pridružio curama u točki i kojeg je Enis prozvao Dinom Rađom. Iako se skupina trudila, žiri je bio jednoglasan u tome da im je točka s audicije bila puno bolja.

Gledatelji su na kraju ipak odlučili da u finale odmah uđe Borislav Vranić koji je obećao da će u finalu balansirati s Ninom Badrić na glavi, a između drugoplasiranih - Rebecca Posavec i plesne grupe Ola la - žiri je presudio u korist odlične Rebecce