pickbox

Neobični TV projekti u koje su se upustili poznati glumci

23.10.2017 u 16:37

Bionic
Reading

Dosta vam je drama, uplakanih emotivaca, srcedrapajućih romansi bez početka i kraja, kompliciranih obiteljskih odnosa?

U tom ste slučaju na dobrom mjestu jer bismo vam željeli preporučiti dvije nove serije koje nemaju ništa od toga, a upravo su pristigle na domaću streaming videoteku Pickbox. Bilo da ste zagriženi obožavatelj SF-a ili tip koji voli čitati, a potom i gledati ekranizacije proznih uspješnica, vjerujemo da će vam se svidjeti ove dvije serije. Jedna je Con Man, briljantna komedija nezavisne produkcije, a druga je Uhvatite Maloga, ekranizacija istoimene knjige Elmorea Leonarda u kojoj glumi i Ray Romano. U nastavku pročitajte o čemu je točno riječ.

Ljubitelji znanstvene fantastike, ujedinite se

Ako pripadate geeky skupini društva, voljeli ste kultnu seriju Firefly s Nathanom Fillionom i Alanom Tudykom ranih 2000-ih, možda je trenutačno prava stvar za vas komedija koju su ova dvojica samostalno snimili.  Komedija Con Man u kojoj glume Tudyk i Fillion zaživjela je uz pomoć kampanje Kickstarter u kojoj su skupili dovoljno novca da uđu u nezavisnu produkciju. Iako su tražili oko 400.000 dolara, na kraju su uspjeli skupiti više od 3 milijuna dolara.

Serija je na neki način fikcijska verzija Tudykovih i Fillionovih  stvarnih iskustava koje su prikupili kao SF glumci obilazeći konvencije na kojima se skupljaju fanovi žanra.

„Idem na SF konvencije već godinama – još od 2003., kada je otkazana serije Firefly.  Želio bih reći da sam totalno originalna osoba, ali puno ljudi koji dolaze na konvencije znali su reći: „Bože, trebao bi netko snimiti seriju  o ovome  jer ovo je tako uzbudljivo mjesto, s puno uzbudljivih stvari“, rekao je Tudyk.

U fokusu je Con Mana Wray Nerely koji je glumio pilota u otkazanoj SF seriji Spectrum, no otad nije imao nijednu značajnu ulogu. Wrayjev dobar prijatelj Jack Moore koji je u seriji glumio kapetana broda postao je prava filmska zvijezda na čemu mu Wray užasno zavidi. Frustriran njegovim uspjehom, Wray putuje na SF konvencije, druži se sa zaluđenim fanovima, zabavlja najluđe obožavatelje žanra i u tom paralelnom svemiru pronalazi smisao.

Komedija je nominirana za dvije nagrade Emmy, a uz Tudyka glume još Nathan Fillion i Mindy Sterling.

Kada plaćeni ubojica poželi postati holivudski producent

1990. pisac Elmore Leonard napisao je roman koji je 1995. adaptiran u film, a 2017. godine izašla je serija po istom imenu. Govorimo o kriminalističkoj seriji Uhvatite Maloga (Get Shorty) u kojoj glavne uloge imaju Chris O'Dowd, Sean Bridges i Ray Romano. Ova gangsterska komedija mračne atmosfere prati bivšeg plaćenog ubojicu Milesa Dalyja koji sanja da postane uspješan holivudski producent i ponovno izgladi stvari sa svojom obitelji. Dok pokušava ostaviti kriminalnu prošlost iza sebe, upozna Ricka Moreweathera, producenta katastrofalnih filmova s kojim se odmah udruži.

Svi glumci tvrde da je u usporedbi s filmom serija daleko prljavija i nasilnija.  

'Zamislite da posjećujete isti bar u različito vrijeme tijekom tjedna. Film je kao kada odeš u bar subotom navečer kada su svi u svom najboljem izdanju, kao i sam bar. Mi dolazimo četvrtkom u 3 ujutro, kada je pod ljepljiv, svađate se sa svojom djevojkom, a upravo treba stići i račun koji ne možete platiti', izjavio je Chris O'Dowd.

Autor serije je Davey Holmes, producent koji stoji iza serija Besramnici, In treatment, Damages.

Kompletne sezone obje serije možete već sada pratiti na Pickboxu.