ništa od pomirenja

Nema pomirenja za nekad nerazdvojnu braću: Princ William ne planira susret s Harryjem

06.02.2024 u 21:07

Bionic
Reading

Princ Harry ne planira se ponovno ujediniti s bratom, princem Williamom tijekom njegovog posjeta Velikoj Britaniji, otkrio je izvor blizak britanskom dvoru. Naime, vojvoda od Sussexa sastao se s kraljem Charlesom vrlo brzo nakon što je objavljena vijest da kralj ima karcinom, a princ od Walesa pomaže princezi Kate da se oporavi od nedavne operacije

Princ Harry doputovao je u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon vijesti o dijagnozi njegovog oca, kralja Charlesa, ali njegovo putovanje kući možda ipak neće uključivati ponovno ujedinjenje sa njegovim bratom, princem Williamom.

Vojvoda od Sussexa, 39-godišnji princ Harry stigao je u utorak u londonsku zračnu luku Heathrow i otputovao u Clarence House, dugogodišnju rezidenciju 75-godišnjeg kralja Charlesa. Vjeruje se da su otac i sin zadnji put bili zajedno povodom ceremonije krunidbe kralja u svibnju, kojoj je Harry prisustvovao i odmah potom se vratio kući u SAD. I ovog puta princ Harry je na putovanje krenuo sam iz Kalifornije, gdje živi sa suprugom Meghan Markle i njihovo dvoje djece.

'To je dobro', rekao je za People izvor blizak kraljevskom dvoru. 'Nadam se da će Harry u jednom trenutku dovesti i unuke, jer bi to bilo lijepo za sve njih,' dodaje.

  • +8
Kralj Charles i kraljica Camilla Izvor: Profimedia / Autor: HENRY NICHOLLS / AFP / Profimedia

Princ Harry sastao se s kraljem Charlesom u utorak, samo dan nakon što je vijest o njegovom raku objavljena u javnosti, a kraljevski izvor kaže da 'nema planova' da se princ Harry i princ William sastanu.

Princ Willima i sam ima puno obveza i briga. Posljednjih se tjedana udaljio od kraljevskih angažmana jer vrijeme provodi brinući se za svoje troje djece - princa Georgea, princezu Charlotte i princa Louisa - dok se njegova supruga Kate Middleton oporavlja od nedavne operacije abdomena. Ne očekuje se da će se princeza od Walesa (42) vratiti u javni život barem do Uskrsa, ranije je priopćeno iz palače. Princ od Walesa trebao bi se vratiti javnim dužnostima u srijedu ceremonijom investiture u dvorcu Windsor i godišnjom svečanošću prikupljanja sredstava za London Air Ambulance.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kao prijestolonasljednik, princ William bi mogao preuzeti neke dužnosti u ime svog oca u nadolazećim tjednima, kaže izvor. Međutim, trenutačno nema planova za imenovanje državnih savjetnika koji će djelovati u ime kralja Charlesa. Državni savjetnici su članovi kraljevske obitelji koji mogu obavljati ustavne dužnosti za monarha ako je u inozemstvu ili mu nije dobro. Pozicije trenutno drže kraljica Camilla, princ William, princ Harry, princ Andrew, princeza Beatrice, princeza Anne i princ Edward.