O TOME SE NAGAĐA

Može li dijagnoza kralja Charlesa prisiliti Williama i Harryja na primirje

06.02.2024 u 08:22

Bionic
Reading

Jučerašnja objava Buckinghamske palače, kako je kralju Charlesu III dijagnosticiran karcinom, šokirala je javnost, ali i na površinu izvukla probleme koji se vuku otkako se princ Harry svojevoljno napustio obitelj i istu odlučio javno blatiti

Iako princ Harry još uvijek nije razgovarao sa svojim starijim bratom, princom Williamom, nakon što je doznao da njihov otac, kralj Charles III, ima karcinom, no najteža dijagnoza mogla bi ipak natjerati otuđenu braću na primirje.

Dobro je poznato da ih je princeza Diana od rođenja odgajala tako da jedan drugome budu najveća podrška, kao i da jednog dana, kada William postane kralj, upravo Harry bude osoba mu od najvećeg povjerenja, no slijedom događaja posljednjih godina, svi su se planovi izjalovili, a dvojica braće postala su nikad udaljenija.

Kralj Charles III i kraljica supruga Camilla Izvor: Profimedia / Autor: Joe Giddens / PA Images / Profimedia

Prema saznanjima dobro upućenih izvora, William i Harry nisu pričali gotovo godinu dana, no u trenucima kada se njihov otac suočava s teškim zdravstvenim problemima, moglo bi doći do promjene. Jedan visoko pozicionirani izvor iz palače izjavio je:

'Je li ovo trenutak u kojem Harry može uskočiti i biti velikodušan i pružiti ruku pomirenja Williamu?'

  • +5
Kralj Charles Izvor: Profimedia / Autor: Victoria Jones / PA Images / Profimedia

Inače, vojvoda od Sussexa peti je u redu za prijestolje, a trenutno je na putu i Kalifornije, gdje živi s Meghan Markle i njihovom djecu, prema Londonu, kako bi se čim prije susreo s ocem, koji je već započeo s liječenjem.

Upravo su William i Harry osobno, od oca, doznali za njegovu dijagnozu, a želja kralja Charlesa bila je i da sve odmah podijeli s javnosti, ne želeći ništa kriti od njih. Na njemu sada ostaje da dobije životnu bitku, a dok traje liječenje, njegove će dužnosti preuzeti prvenstveno upravo princ William, ali i kraljica Camilla, princeza Anne te princ Edward sa suprugom Sophie.