OČEVIM STOPAMA

Nema kraja nevoljama Ivanke Trump: Novi problemi u carstvu

23.02.2017 u 11:33

Bionic
Reading

Posljednjih tjedana modna linija Kćeri američkog predsjednika Ivanke Trump punila je medijske stupce zahvaljujući odluci trgovačkih lanaca o njezinu izbacivanju iz ponude. Najnovija kontroverza koja okružuje prvu kći Amerike odnosi se na poslovanje njezine tvrtke nakita

U skladu s nalogom njujorškog State Departmenta podignutim 27. siječnja, tvrtka Ivanka Trump Fine Jewelry duguje oko 36 tisuća kuna neplaćenog poreza. Tvrtka sa sjedištem u New Yorku ima nekolicinu butika u svijetu, a u službenim dokumentima navedena je imenom Madison Avenue Diamonds LLC.

Unatoč povlačenju s visoke pozicije prošlog mjeseca, 35-godišnja kći Donalda Trumpa i dalje se navodi kao glavna izvršna direktorica svojih kompanija nakita u Floridi i New Yorku.

Predstavnici njene tvrtke priznali su kako je Ivanka Trump službeno podnijela ostavku s 'pozicije uprave i vlasti' 18. siječnja, ali poslovne promjene još nisu podnijeli. 'Poduzimamo korake za ažuriranje zapisa u raznim državama i drugim jurisdikcijama u skladu s mjerodavnim zakonima', stoji u službenom priopćenju kompanije.

Nakon što je odjeknula vijest o neplaćenim porezima njene tvrtke, prva kći Amerike neočekivano je objavila fotografiju na kojoj s kćeri Arabelle pozira ispred zgrade američkog Vrhovnog suda.

Vijest o neplaćenom porezu stiže usred intenzivnog medijskog ispitivanja kojem u posljednje vrijeme podliježu njezine tvrtke. Prije nekoliko tjedana, lanac luksuznih robnih kuća Neiman Marcus objavio je kako planiraju povući liniju nakita Ivanke Trump iz ponude zbog loših prodajnih rezultata.

Tijekom Trumpova prvog postizbornog intervjua Ivanka je punila medijske stupce zbog nošenja dijamantnih narukvice svoje tvrtke.

Nakon održanog intervjua, jedan od zaposlenika njene tvrtke novinarima je poslao službeno priopćenje u kojem su detalji o njezinoj skupocjenoj narukvici. Ovaj čin imao je ogroman odjek na društvenim mrežama; korisnici su komentirali da je nošenje proizvoda svoje privatne tvrtke na državnoj televiziji čisti sukob interesa.