MARTINA ŠTRITOF

Nekadašnja članica grupe Divas: 'Ima trenutaka kad mi glazba jako nedostaje'

25.07.2019 u 20:56

Bionic
Reading

Pjevačku karijeru je odavno zamijenila krajobraznom arhitekturom i dizajnom, čime se pomalo bavila dok je sa suprugom Ratkom Štritofom živjela u Italiji. Nakon povratka u Hrvatsku Martina Štritof prometnula se u jednu od uspješnijih domaćih dizajnerica interijera, a otkrila je da nije isključeno kako se grupa Divas u kojoj je nekoć pjevala, opet neće okupiti

Prijateljstvo sestara Ivane i Marije Husar te Maje Vučić i Martine Pongrac (danas Štritof), nakon srednje škole preraslo je u uspješnu poslovnu suradnju. Tijekom 1995. godine Divasice su na Dori nastupile s pjesmom 'Sexy cool' te je tako krenula njihova glazbena priča. Objavile su tri studijska i dva live albuma. A onda, 2005. godine, djevojke su prestale djelovati kao grupa.

'Ima trenutaka kad mi glazba jako nedostaje iako je to i uvijek će biti - dio mog života. Na to gledam kao jedno poglavlje života koje je završeno', rekla je nekadašnja članica grupe Divas, Martina Štritof u IN Magazinu Nove TV.

Prije 14 godina je to završilo, a Martina je izgradila posve novu karijeru i to dizajnerice interijera. 'Kaže se kad uspiješ doma možeš uspjeti bilo gdje drugdje, pa recimo da se toga sada držim, to mi je mantra u teškim trenutcima', rekla je kroz smijeh vlasnica zagrebačkog studio MS Studio + Bottega. Mnogi je još prepoznaju kao pjevačicu poznatog kvarteta. 'Ja i daje imam situaciju da kad netko tko ne zna čim sam se bavila, proučava me prvih pola sata i onda kaže da sam im odnekud poznata', ispričala je Martina.

Grupa Divas nije se, kaže razišla zato što su se posvađale nego je četiri žene teško držati na okupu. 'Mi smo jako mlade počele s tim poslom i dođe i trenutak kad netko želi osnovati svoju obitelj', ističe.

Progovorila je i na temu ponovnog okupljanja. 'Ne mogu kategorički reći da to više nikad neće biti u životu, jer nikad ne znaš što se može dogoditi. Tko zna, možda za pet godina održimo koncert. To nije nešto što kategorički odbijam', poručila je.

Martina je svojim dizajnerskim potpisom ukrasila brojne interijere, a među ostalim i slastičarnicu Ljupke Gojić Mikić. 'To je projekt koji je dosta medijski bio popraćen zato što se radi o Ljupki i Miki jer oni definitivno oni imaju svoj prostor u medijima', tvrdi dizajnerica koja svoju sreću sa suprugom Ratkom, nekadašnjim vaterpolistom dijeli već 19 godina, od toga 16 u braku. Kao kruna njihove ljubavi stigla je trogodišnja kćer Greta koju je dizajnerica rodila 2016. godine.

  • +4
Martina Štritof Izvor: Cropix / Autor: Biljana Gaurina / CROPIX