SVE JE NA PRODAJU

Ne želi nikakvu uspomenu: Angelina Jolie prodaje dar svog bivšeg supruga, za kojeg je Brad Pitt izdvojio nekoliko milijuna dolara

04.02.2021 u 12:45

Bionic
Reading

Na aukciji skupocjenih slika našla se i ona Winstona Churchilla, a koja je izazvala poprilično zanimanje javnosti. Naime, upravo je ona bila dar kojeg je Brad Pitt poklonio svojoj tadašnjoj supruzi Angelini Jolie, a kojeg se ona sada rješava

Brakorazvodna parnica između 57-godišnjeg Brada Pitta i 45-godišnje Angeline Jolie, pokrenuta 2016. godine, još uvijek traje, a tek pet godina kasnije holivudska glumica je odlučila riješiti se svih podsjetnika na njihov brak.

Tako je u prodaju stavila sliku koju je 1943. godine naslikao Winston Churchill. Riječ je o slici koju je od dilera umjetninama iz New Orleansa 2011. godine za 2,95 milijuna dolara kupila anonimna osoba, a koja se našla u kolekciji obitelji Jolie. Sada je postalo jasno kako je tajanstveni kupac zapravo bio Brad Pitt, ljubitelj umjetnina, koji je sliku odlučio pokloniti svojoj tadašnjoj supruzi.

Izvori bliski Bradu Pittu otkrili su kako se, još dok je snimao film Quentina Tarantina 'Nemilosrdni gadovi' iz 2009. godine, zainteresirao za rad Winstona Churchilla, a bivši supružnici svojedobno su, u privatnoj turi, razgledali u Velikoj Britaniji Churchillove ratne sobe.

Sliku nazvanu 'Tower of the Koutoubia Mosque' Churchill je naslikao za američkog predsjednika Franklina D. Roosevelta, a na Christie's aukciji očekuje se da će dosegnuti cijenu od 3,4 milijuna dolara.

  • +5
Angelina Jolie Izvor: Profimedia / Autor: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Prije negoli ju je Brad Pitt kupio, u vlasništvu ju je imao Rooseveltov sin Elliot, koji ju je pak prodao 1950. godine ljubitelju umjetnina u Nebraski, a koji je potom prodao filmskom producentu Normanu G. Hickmanu, koji je radio na filmu o Churchillu 'The Finest Hours' 1964. Nakon njegove smrti, sliku su naslijedili njegovi rođaci te je ista potom 'ležala u podrumu' punih 15 godina, prije negoli je prodana dileru umjetnina iz New Orleansa.