radi posao koji voli

Ne viđamo je često: Dunja Mazzocco Drvar danas se bavi klimatskim promjenama

06.06.2023 u 13:37

Bionic
Reading

Nekad poznatu meteorologinju, javnost je dugi niz godina gledala na malim ekranima. U Državnom hidrometeorološkom zavodu je provela 13 godina u službi za vremenske analize i prognoze, a onda je odlučila napraviti životni zaokret

Kad je Dunja Mazzocco Drvar završila fakultet, bila je gotovo sigurna da će cijeli radni vijek provesti u Državnom hidrometeorološkom zavodu, no njezin je put bio sve, samo ne 'jednoličan'.

Rad u medijima je obilježio u široj javnosti. Mnogima je bila omiljena prezenterica meteo prilika, a onda je odlučila nešto promijeniti. Nije joj dosadio posao meteorologa, nego je, ranije je objasnila, 'osjećala da je vrijeme za nešto drugo, prvenstveno klimatske teme'.

  • +4
Dunja Mazzocco Drvar Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic /CROPIX

Nakon odlaska s televizije kratko je radila u nevladinoj udruzi, a onda je došla na mjesto ravnateljice Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Sad je na televiziji gledatelji nogu vidjeti kako često komentira klimatske promjene.

Sretan vam Dan neovisnosti i gledanje Danasa od 18.30! 🇭🇷 #hrvatska #rtldanas #prognoza

Objavljuje Tomislav Jelinčić PrivatnoPonedjeljak, 8. listopada 2018.

Tako je za RTL Danas jučer komentirala 'ciklone i oluje koje nose velike valove zaslužne za poplavljivanje obalnih područja' i 'mikroplastiku koja je prisutna svuda'. I dalje fura istu frizuru, a na društvenim mrežama je prorijedila objave.