SRETNI KAO PRVOG DANA

Ne skidaju osmijeh s lica: Zoran Vakula u večernjem izlasku sa suprugom

11.10.2019 u 11:46

Bionic
Reading

U kazalištu Knap u četvrtak navečer održana je premijera predstave 'Nuspojave' u režiji Marija Kovača, a glavni meteorolog Hrvatske radiotelevizije pogledao ju je u društvu supruge Lavande. Zoran Vakula i njegova voljena koji slove za jedan od najdugovječnijih i najskladnijih parova na javnoj sceni uživali su u predstavi, a omiljeni hrvatski meteorolog za tportal je ispričao dojmove o predstavi

''Nuspojave'? Prava 'woodyalenovska' predstava. I još 'mariokovačevska'. Tko barem malo poznaje opus ova dva autora - mora biti spreman na izvrstan humor. Iako ne baš svima svakodnevni, uobičajeni. Nakon kasnijeg komentiranja viđenoga i Lavanda i ja složili smo se da nas je najviše dojmio početak predstave, s mladom 'Smrti' - Iskrom Jirsak i već iskusnim i na filmu i na 'daskama koje život znače' dokazanim Ivanom Đuričićem. Bili su nam dobri i Jelena Perčin i Filip Riđički, posebice njegov višeznačno teški monolog. Ukratko, predstava za pogledati u Knapu, a nadam se i još kojegdje po Hrvatskoj. Naravno, na mjestima gdje postoji mogućnost kvalitetne glazbe i svjetla, budući da i ti dijelovi predstave dodatno povećavaju njezinu pozitivnu ocjenu', ispričao nam je Zoran Vakula.

Zoran Vakula i njegova supruga nerijetko posjećuju kazališta. Par se upoznao još u studentskim danima, na jednom rođendanskom tulumu.

'Čim sam je ugledao, rekao sam drugom prijatelju, Vlatku, ‘vezao sam joj mašnu i ona je moj teritorij', izjavio je ranije. Nakon godinu i par mjeseci veze, točnije 1. veljače 1995., počeli su živjeti zajedno. Dvije godine poslije, na prvi dan ljeta, par se vjenčao, a 2002. stigla im je Luna. Njihova jedinica središte je njihova svijeta.

  • +3
U KNAP-u održana premijera predstave 'Nuspojave' Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

Podsjetimo, Zoran Vakula prvi put se na malim ekranima pojavio na godišnjicu Oluje 5. kolovoza 1996. godine. 2013. godine prešao je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda na HRT kao glavni prognostičar. Njegov posao je sada organizacija meteoroloških sadržaja na svim medijskim platformama HRT-a, dakle ne i prezentacija vremenske prognoze, premda to i dalje radi. Uz svoj posao, kojeg obožava i za kojeg je izjavio da mu je 'hobi i ljubavnica', gledali smo ga kako pleše u 'Zvijezdama' te je dobio ulogu u 'Bitangama i princezama', 'Zakonu' i 'Crno-bijelom svijetu'.

Postao je poznat u cijeloj jugoistočnoj Europi. Javnoj televiziji iz svih susjednih država redovito stižu upiti i poruke gledatelja, a nakon što je postao i ikona pop-kulture opjevana u pjesmi Ante Casha, često dobiva poruke najmlađih gledatelja, osobito učenika među kojima je omiljen.