ROYAL ASCOT

Ne može sakriti sreću: Kraljica Elizabeta posjetila jedan od najvećih društvenih događaja u Britaniji, kojega je prošle godine prvi put u 68 godina propustila

19.06.2021 u 23:11

Bionic
Reading

Britanska kraljica Elizabeta II vratila se u subotu na jedan od najvećih društvenih događaja u svojoj zemlji, kojega je prošle godine propustila prvi put u 68 godina, zbog izbijanja pandemije. Festival konjičkih utrka Royal Ascot održan je i prošle godine, ali bez publike

Za razliku od prethodnih godina, kraljica na Royal Ascot u subotu nije stigla kočijom. Obično je kraljičina kočija predvodila povorku u kojoj su je slijedili ostali članovi kraljevske obitelji, no ove se godine kraljevska povorka konjskih zaprega nije održala.

'Mislim da svi obožavaju vidjeti kraljicu, ona ima tu magiju u sebi kakvu nema nitko drugi. Kad kraljica prisustvuje bilo čemu, sve je odmah drugačije i uzbudljivo je ugledati je', kaže za časopis People Rachel Trevor-Morgan kod koje kraljica nabavlja šešire.

Iako kraljica prošle godine nije mogla prisustvovati Royal Ascotu, jer se zbog izbijanja pandemije održavao bez publike, utrke je gledala na telelvizijskom prijenosu u dvorcu Windsor, u kojem je u izolaciji provela veći dio prošle godine.

Ove se godine Roya Ascot održava ponovno pred publikom, ali sa smanjenim kapacitetom gledatelja koji podliježu posebnim epidemiološkim mjerama, uključujući negativan brzi test na dolasku i dva PCR testa – jedan na dan kad su nazočili događaju i drugi pet dana kasnije.

  • +4
Kraljica Elizabeta na Royal Ascotu Izvor: Profimedia / Autor: Tim Rooke / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kao najpoznatiji britanski konjički događaj, Royal Ascot privlači najbolje svjetske trkaće konje koji se natječu za milijunske nagrade. Središnje mjesto događaja zauzima kraljevska obitelj, a obavezan dodatak dress coda su šeširi koji jednako plijene pažnju kao i same utrke.

'Kraljicu često možemo vidjeti kako ponovno nosi neki od šešira, a za mene je to veliki kompliment kad stvari nosi više puta, jer znate da joj se sviđaju, sretna je s tim i osjeća se dobro u tome', kaže Trevor-Morgan i dodaje da kraljica često ponovno nosi šešire Philipa Somervillea i Freddieja Foxa.