KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU

Kraljica Elizabeta II više neće dopustiti Harryju i Meghan da blate obitelj: Pravila kojih se pridržavala desetljećima, više neće vrijediti

13.06.2021 u 12:22

Bionic
Reading

Kako pišu britanski mediji, kraljica Elizabeta II više nema namjeru šutjeti i dopuštati blaćenje kraljevske obitelji, a kap koja je prelila čašu konstantni su istupi njezinog donedavnog omiljenog unuka, princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle

Kako je otkrio Daily Mail, kraljica više nema namjere šutjeti na javne optužbe vojvode i vojvotkinje od Sussexa koji iznose neistine na račun kraljevske obitelji. Iako se desetljećima držala svoje politike, koja je u kratkim crtama značila 'nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj', kraljica je sada zaposlenicima Buckinghamske palače naredila da isprave se izjave u kojima se krivo interpretiraju njezini privatni razgovori ili oni drugih starijih članova kraljevske obitelji.

Ovaj potez zapravo prikazuje koliko je kraljica zapravo ogorčena zbog izjava Harryja i Meghan i njihovih 'saveznika' koje daju medijima, posebice one posljednje oko izbora imena njihove kćeri.

Kako su otkrili dobro upućeni izvori u kraljevsku situaciju, upravo je ta posljednja situacija, nakon rođenja malene Lilibet Diane, 'gurnula' kraljicu preko ruba. To je zapravo bila kap koja je prelila čašu.

  • +6
Kraljica Elizabeta II Izvor: Profimedia / Autor: Richard Pohle/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

Podsjetimo, sve se dodatno zakompliciralo nakon što je američki novinar, instruiran od strane prijatelja Meghan i Harryja, izjavio kako je par tražio dozvolu kraljice da svojoj kćeri daju ime Lilibet, koje je zapravo kraljičin nadimak iz djetinjstva, a kojim su je nazivali najbliži ljudi, uključujući i pokojnog supruga, princa Philipa.

No, razgovor između Harryja i njegove bake bio je usmjeren na to da je on 'rekao, a ne tražio' kraljicu dozvolu da tako nazove kćer, o čemu je izvijestio i BBC tvrdeći da kraljica nije ostavljen nikakav izbor. Sve to izbacilo je iz takta Harryja i Meghan koji su potom tražili od svojih odvjetnika da zaprijete čelnicima BBC-ja, tvrdeći kako su te izjave lažne.