MIRSAD BEĆIROVIĆ

Natjecatelj 'Supertalenta' postao paraolimpijac

26.09.2011 u 12:14

Bionic
Reading

Mirsad Bećirović, natjecatelj treće sezone 'Supertalenta' čiji su nastup na audiciji gledatelji imali priliku vidjeti ove nedjelje, postao je jedini reprezentativac-paraolimpijac džuda za slijepe u Hrvatskoj, a zasad i u čitavoj regiji

Mirsad će braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu u džudu za slijepe u Londonu u studenom ove godine, čime se otvara mogućnost nastupa i na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Mirsad je iz Karlovca, ima 36 godina i slijepac je od svoje dvadeset i četvrte godine. 'Kao dijete bavio sam se taekwondoom i trener Miro Brežan učio me prvim pokretima. Dogurao sam do crvenog pojasa, a onda je gubitak vida promijenio sve. Morao sam ponovno učiti hodati, jesti, piti jer sam izgubio koordinaciju. Bio sam na životnom dnu, ali sam se odlučio boriti i krenuti ispočetka', izjavio je Mirsad.

Iako je slijep, bori se i osvaja medalje. Radi u Udruzi slijepih gdje se bavi humanitarnim radom, u slobodno vrijeme svira gitaru i pjeva te voli igrati pikado za slijepce. Mirsad je također prva slijepa osoba na svijetu koja je osvojila zlatnu medalju u izvođenju taekwandooa u formi.