VRATITE SE U STARE DANE

Filmski #throwback: omiljeni filmovi osamdesetih i devedesetih

04.09.2022 u 19:45

Bionic
Reading

Nostalgija je moćan sastojak – vratite se u osamdesete i devedesete s ovim filmskim dijamantima!

Nisu samo suvremeni filmovi vrijedni gledanja! Streaming servis Pickbox NOW ima bogatu ponudu za povratak u razna desetljeća prošlog stoljeća, a pogotovo kad su u pitanju kvalitetni filmovi iz osamdesetih i devedesetih. Starije ili mlađe generacije – svi vole dobar throwback, pogotovo kad su u pitanju filmski izbori. Zato se vratite u stare dane ili prvi puta proživite filmske klasike osamdesetih i devedesetih, nećete požaliti!

Soba s pogledom (A Room with a View)

Raspoloženi ste za romantičnu dramu s odličnom kinematografijom i glumom? Pogledajte film Soba s pogledom, ekraniziran prema knjizi E.M. Forstera. Dvoje mladih u Italiji upoznaje se s različitim svjetonazorima - Lucy je engleska doma na odmoru, a Georgeove nekonvencionalne vrijednosti ne odgovaraju standardima visokog engleskog društva. Nakon odmora Lucy se vraća u Englesku i zaruči za bogatog engleskog gospodina. U isto vrijeme George se preselio u njezino susjedstvo. Ljubavne intrige mogu ponovno započeti!

Prevaranti (The Grifters)

Lily Dillon je vrsna prevarantica koja radi za opasnog kladioničara Boba. Zbog novog posla našla se u Los Angelesu gdje živi njezin sin Roy kojeg nije vidjela već osam godina. Kada se majka i sin ponovno okupe, Lily upozna Royevu djevojku Myru. Svi oni imaju nešto zajedničko – prevaranti su po zanimanju. Ipak, Roy je tek sitni prevarant, dok su Lily i Myra stručne u svojem poslu. Njihovo okupljanje rezultirat će mnoštvom novih nevolja. Ovo je idealan film za sve ljubitelje kriminalističke, obiteljske i romantične tematike!

Legenda o pijanistu (The Legend of 1900)

Prvog dana 1900. godine dogodilo se nešto što će promijeniti nekoliko života. Danny Boodmann, mehaničar na transatlantskom brodu, na putu prema SAD-u pronađe napuštenog dječaka kojeg odluči zadržati te mu dodijeli nadimak 1900. Dječak tako odrasta na brodu i spletom okolnosti postane glazbeni genij iako ne zna čitati note. Ova talijanska drama prepuna je drame, srcedrapajućih scena, romantičnih trenutaka i veličanstvenih glazbenih sekvenci – svi potrebni sastojci za ugodno provedeno vrijeme pred malim ekranima!

Priča iz Bronxa (A Bronx Tale)

Ovaj film iz 1993. godine je neobična priča o djetetovoj fascinaciji lokalnim gangsterom. Tijekom 60-ih godina prošlog stoljeća Calogero odrasta u Bronxu u New Yorku i opčinjen je gangsterom Sonnyjem s kojim postane prijatelj. Ipak, takvo prijateljstvo se ne sviđa Calogerovom ocu Lorenzu koji želi spriječiti nastavak njihovog druženja. Redatelj i jedan od glavnih glumaca ove kriminalističke drame je legendarni Robert De Niro.

Posljednji kineski car (The Last Emperor)

Želite povijesni i biografski film koji je ujedno i fascinantna ljudska priča? Posljednji kineski car je kritički cijenjen film iz 1987. godine s osvojenih devet Oscara. Riječ je o posljednjem kineskom vladaru dinastije Qing. Pu Yi proglašen je kineskim carem kao trogodišnji dječak, a kad republikanci dođu na vlast odluče ga izbaciti iz palače. Ne sluti da će to biti samo početak njegovih nedaća jer će proći mnoge godine dok ne postane slobodan čovjek.