Fear the Walking Dead 4

Napokon stiže dugo očekivani crossover

11.04.2018 u 16:29

Bionic
Reading

Stiže proljeće i lijepo vrijeme, a vraćaju se i zombiji: četvrta sezona serije Fear the Walking Dead je pred vratima. Fanovi TWD univerzuma s nestrpljenjem iščekuju nastavak serije koji na kanal AMC Hrvatska stiže odmah nakon završetka osme sezone serijskog ''velikog brata'' – The Walking Deada

Upravo je odnos tih dviju serija ili, bolje rečeno, njihov međuodnos i interakcija, ono što je izazvalo veliku dozu kurioziteta i interesa među fanovima: četvrta sezona, osim otkrivanja sudbine protagonista nakon prošlosezonske napete završnice, donosi i dugo očekivani, dugo najavljivani crossover.

DVIJE ZOMBI SERIJE U JEDNOJ

Nadolazeća će sezona tako na malim ekranima, po prvi put, spojiti i ispreplesti pojedine narativne linije iz dviju serija, toliko sličnih a istovremeno toliko različitih, zasebnih uradaka. Kako sami producenti najavljuju u sinopsisu sezone, u novim ćemo epizodama vidjeti svijet Madison Clark i njezine obitelji i iz perspektive Morgana Jonesa, koji u svijet FWD-a stiže izravno iz post-apokaliptičnog ambijenta Walking Deada.

Dodir dviju priča dat će tako novi, drukčiji pogled na zbivanja i dobro nam poznate likove, za koje bi iskusni Morgan mogao predstavljati i pravo pojačanje. Vidjet ćemo tako i dio Morganove prošlosti, njegov put koji je prethodio onome iz Walking Deada, gdje je Morgan s vremenom postao jedan od ''starosjedioca'' serije.

Bit će itekako interesantno vidjeti ovaj susret, ovaj spoj likova koji će osvježiti kako Fear the Walking Dead, gdje će Morganovo pojavljivanje protresti dosad uspostavljeni odnos fanova i serije, tako i čitavu franšizu koja bi, kao što smo već pisali, u bliskoj budućnosti trebala imati i nova serijska izdanja u obliku prequela i spinoffova.

USKOČITE U ZOMBI VLAK

Morganov ulazak u FTWD je, dakle, samo početak, početni udarac najavljenog procesa širenja TWD svijeta i ispreplitanja pojedinih narativa te ga zbog toga nikako ne smijemo propustiti. Pri svemu tome, Morgan je jedan od onih likova koji su se fanovima, na ovaj ili onaj način, uvukli pod kožu.

Nakon osam godina, napokon ćemo dobiti konkretan uvid u njegovu prošlost; nakon osam sezona, neočekivano skačemo unazad i uranjamo u vrijeme prije Walking Deada, dok se istovremeno vraćamo i sadašnjosti Fear the Walking Deada.

Ova kombinacija stoga obećava jednu izuzetnu sezonu. Ipak, nemojmo se prerano vraćati kroz vrijeme i uperimo pogled naprijed: četvrta sezona stiže na kanal AMC Hrvatska s ekskluzivnom premijerom 16. travnja u 23h.