fanovi diljem svijeta tuguju

Nakon tragične smrti Taylora Hawkinsa Foo Fighters otkazali cijelu nadolazeću svjetsku turneju

30.03.2022 u 08:58

Bionic
Reading

Članovi rock grupe Foo Fighters objavili su da otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadne smrti njihova bubnjara Taylora Hawkinsa

Hawkins, 50-godišnji bubnjar Grammyjima nagrađene američke rock grupe umro je tijekom vikenda u hotelu u Bogoti neposredno prije nego što je bend trebao nastupiti na Festivalu Estereo Picnic u predgrađu glavnoga kolumbijskog grada.

U priopćenju objavljenom na društvenim mrežama, Foo Fightersi pišu da 'otkazuju sve zakazane datume turneje zbog iznenadnog gubitka našeg brata Taylora Hawkinsa' te dodaju da im je zbog toga žao i da sa svojim obožavateljima 'dijele razočaranje jer se neće vidjeti kako je planirano'

'Umjesto toga, iskoristimo ovo vrijeme za tugovanje, iscjeljenje rana, zbližavanje sa svojim najmilijima i cijenimo svu glazbu i uspomene koje smo zajedno stvorili', stoji u objavi grupe.

Još uvijek je nepoznato hoće li neki od članova Foo Fightersa prisustvovati nedjeljnoj dodjeli Grammyja, na kojoj su trebali nastupiti. Bend je nominiran u kategorijama triju nagrada Grammy - za najbolji rock album, najbolju rock izvedbu i najbolju rock pjesmu.

Bubnjar slavne američke grupe pronađen je mrtav u petak u svojoj 50. godini u hotelskoj sobi u Bogoti, gdje je bend trebao nastupiti iste večeri. Preliminarnom toksikološkom analizom u Hawkinsovu je organizmu otkriveno deset supstanci, uključujući opijate, antidepresive, anksiolitike i marihuanu, objavili su kolumbijski istražitelji, no nisu precizirali je li njihova mješavina uzrok njegove smrti. Hawkins je u prošlosti imao problema s ovisnošću o drogama i prije 20 godina je jedva preživio predoziranje.

Grupu Foo Fighters osnovao je 1994. Dave Grohl, bubnjar Nirvane. Bend je objavio 10 studijskih albuma s brojnim hit singlovima poput 'Everlong', 'Times Like These' i 'Learn To Fly.' Osvojili su 12 Grammyja i prošle su godine uvršteni u Rock & Roll kuću slavnih. 

Hawkins je bio njihov član od 1997., a prije toga je svirao s Alanis Morrisette. 

  • +3
Taylor Hawkins Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia