SADA JE SVE DOBRO

Nakon što su zbog potresa iz Petrove bolnice evakuirane i Elin Kostelić i tek rođene blizanke, sada su napokon svi kod kuće

23.03.2020 u 09:14

Bionic
Reading

Još uvijek se zbraja šteta od jučerašnjeg stravičnog potresa koji je pogodio Zagreb, a zbog kojeg ni većina stanovnika metropole, ali i okolnih pogođenih mjesta niti noćas nije mirno spavala. Zbog potresa je hitno evakuirana i Petrova bolnica, a fotografije rodilja umotanih u deke kako u naručju drže tek rođene bebe potresle su sve. Među njima bila je i supruga našeg najboljeg skijaša, koja je tamo prije samo tri dana na svijet donijela blizanke

Kako donosi Večernji list, Ivica Kostelić jučer je u jutarnjim satima proživljavao pravu dramu. Zbog potresa, kojeg je i sam osjetio, poprilično se zabrinuo, ne samo za petogodišnjeg Ivana i trogodišnjeg Leona, koji su bili s njim u Sobočanu kod Kloštar Ivanića, već i zbog supruge Elin i tek rođenih blizanki.

Naime, Elin Kostelić prije samo tri dana rodila je blizanke u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode, a osim što zbog aktualne epidemije koronavirusa Ivica nije mogao prisustvovati porodu, Petrova bolnica poprilično je uništena u jučerašnjem stravičnom potresu koji je pogodio Zagreb.

Odmah nakon prvog, ujedno i najjačeg od svih jučerašnjih mnogobrojnih podrhtavanja tla, požrtvovni liječnici i svo medicinsko osoblje, nevjerojatnom je brzinom iz bolnice izvelo rodilje, trudnice i novorođenčad, a čak su i uspjeli osposobiti prostoriju za porode i uspješno poroditi čak dvije majke.

Među rodiljama koje su evakuirane bila je i sama Elin Kostelić, kojoj je brzo iz Gračana prvo stigla Ivičina majka Marica Kostelić, a potom je i on stigao sa sinovima. Budući da je s bebama i mamom bilo sve u redu, liječnici su ih otpustili kući i prije uobičajenog, a sve kako bi svi bili na sigurnom.

'U onom bunilu kao da nisam shvaćao da je to potres nego mi se činilo kao da je to neki orkan koji će raznijeti našu kuću. Tek kada je sve stalo, kada sam se posve razbudio, shvatio sam da je to zapravo bio potres', izjavio je za Večernji list Ivica Kostelić i otkrio kako je prvo nazvao suprugu, a potom i svoju majku.

  • +103
Potres u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filic/PIXSELL

'Nezgodno je bilo to što je u tom času nestalo struje pa mogu zamisliti što su pomislile sve one majke čija su djeca bila odvojena od njih ili su bila vezana uz bilo kakvu medicinsku aparaturu. Srećom, u tom času potresa naše bebice bile su kod Elin tako da je ona sve to doživjela ipak manje šokantno od nekih drugih majki', zaključio je Kostelić.