PRED PREPUNIM LISINSKIM

Nakon što je progovorio o odnosu sa Stjepanom Hauserom, Luka Šulić održao samostalni koncert

05.02.2020 u 23:50

Bionic
Reading

Nakon što je 2Cellos najavio pauzu u poslovnom, ali i privatnom smislu, Luka Šulić poklonio se pred zagrebačkom publikom. U prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog Šulić je na violončelu izveo svoju interpretaciju Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' i zaradio gromoglasan aplauz

Nakon sedam godina turneja po cijelom svijetu kao dio slavnog dua 2Cellos, Luka Šulić vratio se svojim klasičnim korijenima sa svojim prvim samostalnim albumom za Sony Classical i novim projektom uživo kojim će turirati po svijetu.

Nastupom u prepunoj dvorani Vatroslava Lisinskog Šulić je ušao u povijest kao prvi glazbenik koji je odsvirao Vivaldijeva 'Četiri godišnja doba' za solo violončelo.

Superzvijezda violončela odabrao je jedno od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album koji predstavlja dramatičnu interpretaciju Vivaldijeva Četiri godišnja doba i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.

  • +4
Luka Šulić održao je koncert u Lisinskom Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Šulić je nedavno progovorio o svom odnosu s kolegom Stjepanom Hauserom i njihovoj odluci da uzmu pauzu jedan do drugog.

'Super nam ide i samostalno. Imam turneju, koncerte, Stjepan također ima turneju. Najveća je snaga dvojca 2Cellos u tome što smo kao individualci toliko snažni da možemo svirati sami i imati odličnu karijeru, a kada se spojimo, onda jedan plus jedan nisu dva nego tri. Stvarno možemo puniti arene po cijelom svijetu. Zato 2Cellos i jest svjetski glazbeni fenomen, jer smo i kao individualci kvalitetni. Možda se u budućnosti opet dogodi ovakva pauza, možda opet poželimo nešto snimiti sami jer smo drukčiji', ispričao je Luka Šulić za Story.

Na pitanje je li riječ samo o poslovnoj pauzi ili su, s obzirom na puno vremena provedenog zajedno, uzeli i pauzu jedan od drugoga, Luka je kratko odgovorio: 'Iskreno, ne čujemo se baš. Tu i tamo nešto poslovno. Osam godina bili smo non-stop zajedno, odgovara nam da se odmorimo jedan od drugoga, a i vodimo drukčiji život. Ja sam cijelo vrijeme s obitelji, a Stjepan radi svoje stvari. Ne znam gdje je sada. Drukčiji smo, svatko ima svoje prioritete', rekao je.