KĆI MAURIZIJA GUCCIJA

Nakon smrti oca naslijedila je 400 milijuna dolara, ali i prekinula svaki kontakt s majkom; evo gdje je danas Alessandra Gucci, nasljednica modnog carstva

02.12.2021 u 06:39

Bionic
Reading

Alessandra Gucci s mlađom sestrom Allegrom naslijedila je i dvije jahte, Avel i Creole, ali i luksuzne vile u Švicarskoj, Milanu i New Yorku. Nakon što im je majka izašla iz zatvora sestre Gucci oduzele su sva financijska sredstva Patriziji Reggiani

Netflixov hit film 'Dinastija Gucci' ponovno je izvukao na površinu sve one priče i pričice o jednoj od najpoznatijih talijanskih obitelji, Guccijevima. Iako je fokus filma na smrti Maurizija Guccija i njegovoj 'crnoj udovici' Patriziji Reggiani, gledatelji se ipak pitaju što se dogodilo s ostalim članovima obitelji, osobito onima koji su još uvijek živi.

Među njih spadaju i Alessandra i Allegra Gucci, nasljednice Guccijeva bogatstva, koje su, nakon što im je mama Patrizia Reggiani ranije puštena iz zatvora, prekinule svaki kontakt s njom. Potvrdila je to i sama Patrizia Reggiani u intervjuu koji je 2016. dala za The Guardian.

Iako se starija Alessandra svim silama posljednjih godina trudila ostati daleko od očiju znatiželjne javnosti, neke informacije o 44-godišnjakinji ipak su poznate. Među zanimljivostima vezanima uz njezin život zasigurno je ona da se i u njezinu slučaju pokazalo da jabuka ne pada daleko od stabla.

Naime mada nikada nije radila za Gucci, Alessandra je bila modna dizajnerica te je svoje torbice prodavala pod premium brendom AG. Godine 2008. lansirala je limitiranu kolekciju The First, u kojoj se nalazilo točno 99 torbica, od kojih je od svakog modela napravljeno njih 11. Svojoj obitelji odala je počast tako što je pojedine modele nazvala po pokojnom ocu Mauriziju, ali i djedu Rodolfu.

Njezina kolekcija bila je dostupna samo u pomno odabranim dućanima visoke mode u Milanu, St. Moritzu, Luganu, Parizu i Moskvi. No ta strast bila je kratkog vijeka.

Jedna od dražih joj poveznica s pokojnim ocem je i njezina ljubav prema brodovima. Alessandra Gucci sa sestrom Allegrom naslijedila je dvije očeve jahte, Avel i Creole, kojima često jedre prisjećajući se lijepih trenutaka iz djetinjstva i trudeći se očuvati uspomenu na oca. Inače, svoje brodove sestre rado prijavljuju na natjecanja, na kojima su osvojile i neke regate, uključujući nagrade Saint Tropeza i Monaca 2013. godine.

Alessandra, baš poput mlađe sestre Allegre, živi u Švicarskoj, u kojoj su se obje udale i imaju djecu, a u vlasništvu imaju i skupocjene vile u New Yorku, Saint Moritzu i Milanu. Svoj penthouse u Olympic Toweru, koji se nalazi na Petoj aveniji u New Yorku, stavile su 2015. godine u prodaju, tražeći za njega 45 milijuna dolara.

A osim što su se morale suočiti s iznenadnom i tragičnom smrti oca, sestre su 2013. godine bile optužene za utaju poreza. Prema pisanju nekih stranih medija, od 2004. do 2010. godine nisu platile gotovo 5,7 milijuna dolara poreza, no 2014. tužba je odbačena zbog nedostatka dokaza.

Cijela ova priča o Alessandri Gucci ne bi imala smisla da se ne dotaknemo i njezina odnosa s majkom Patrizijom Reggiani, koju je starija kći, netom nakon prvog uhićenja, žestoko branila. Tvrdila je tada da se njezina majka bori s tumorom na mozgu i da nije bila 'sva svoja' kada je unajmila ubojicu. No njezino se mišljenje s vremenom promijenilo, a majka i kći zahladile su odnos.

  • +2
Alessandra Gucci Izvor: Profimedia / Autor: Independent Photo Agency Srl / Alamy / Alamy / Profimedia

U intervjuu koji je 2016. dala Patrizia Reggiani za The Guardian, nakon što je izašla iz zatvora, potvrdila je da su joj kćeri oduzele svu financijsku pomoć, dodajući da joj nisu dale ni priliku da upozna unuke. Dapače, Alessandra i Allegra u konačnici su tužile majku, ne želeći da ona dobije ikakav novac od nasljeđa njihova oca. Sud je na kraju presudio u korist Patrizije, koja je potom dobila 1,2 milijuna dolara po godini, kako je prvotno bilo dogovoreno u brakorazvodnoj parnici, što je u konačnici, dok je bila u zatvoru, naraslo do cifre od 20 milijuna dolara, koliko je primila.

  • +14
Obitelj Gucci Izvor: Profimedia / Autor: EPS / Shutterstock Editorial / Profimedia