OSTALE SU MU JOŠ 2 GODINE

Nakon prvih šest mjeseci u zatvoru Boris Becker izgubio je nekoliko kilograma, redovito vježba i ostale zatvorenike podučava jogi

20.10.2022 u 14:18

Bionic
Reading

Prije šest mjeseci legenda tenisa, Njemac Boris Becker s koferima je u ruci ušetao u zatvor na izdržavanje kazne. Do kraja su mu ostale još dvije godine, no on je već našao načina kako si skratiti vrijeme u zatvorskoj ćeliji

Da mu u zatvoru ipak nije dosadno, otkrio je Oliver Moser, odvjetnik legendarnog Borisa Beckera, koji već šest mjeseci guli zatvorsku kaznu. Do kraja su mu ostale još dvije godine, a on ih je odlučio iskoristiti najbolje što može pa se posvetio svom zdravlju.

54-godišnjak, koji se posljednjih godina poprilično zapustio, ponovno se vraća u top formu, a za početak je redovitim vježbanjem izgubio oko osam kilograma.

Osvajač šest Grand Slam turnira osuđen je 29. travnja na pet godina zatvora, no tek će polovicu odslužiti iza rešetaka i to u zatvoru s niskim osiguranjem u Oxfordshireu.

  • +5
Boris Becker Izvor: EPA / Autor: NEIL HALL

Iako mu je dopušteno imati telefonske pozive, kao i komunicirati s vanjskim svijetom u bilo kojem trenutku, ovaj otac četvero djece jasno je dao do znanja da nema namjeru ostati iza rešetaka dulje negoli je to potrebno. Zbog toga je smješten sam u ćeliju i u zatvoru se ponaša besprijekorno, a očevici tvrde kako je i omiljen među zatvorenicima. 

Boris Becker redovito vježba u teretani, izbacio je alkohol, a angažiran je i kao asistent zatvorskom treneru u teretani. Upravo je bivši trostruki osvajač Wimbledonea zadužen za 45 zatvorenika koje podučava pravilnoj prehrani, kriznim menadžmentu, ali i jogi i meditaciji.

'Kao sportaš, on zna kako se nositi sa pobjedama, ali i porazima. Svoje životno iskustvo rado dijeli s ostalim zatvorenicima', rekao je izvor i dodao kako ima i posebnu ulogu u dodatnim programima, zahvaljujući kojima može umanjiti zatvorsku kaznu.