Erica Herman

Nakon priznanja da je ovisnik o seksu, Tigeru Woodsu prijeti i optužba za seksualni napad?

09.03.2023 u 12:54

Bionic
Reading

Nakon četverogodišnje veze, Tiger Woods i njegova djevojka Erica Herman odlučili su krenuti odvojenim putevima, no čini se da još uvijek imaju neriješene račune. Herman želi poništiti ugovor o povjerljivosti informacija, a mogući razlog je agresivne prirode

Tiger Woods prvi se put pojavio u društvu Erice Herman 2017. godine kada su zajedno stigli na sportski događaj u Americi, a otada Herman je bila njegova vjerna navijačica i podrška u razdoblju nakon prometne nesreće. Ranije ovog mjeseca objavljeno je da se par razišao, no pravom zapletu tek ćemo, čini se, svjedočiti.

U kolovozu 2017. godine Herman je potpisala ugovor o povjerljivosti podataka, odnosno da neće otkrivati podatke koje čuje tijekom veze s poznatim sportašem. Gotovo pet godina nakon potpisivanja, bivša djevojka traži poništenje potpisanog ugovora.

Postoje dva zakona koji dopuštaju da ugovor postane ništavan: ako je riječ o tužbi za seksualno uznemiravanje ili ako je riječ o seksualnom napadu.

  • +6
Tiger Woods i Erica Herman Izvor: Profimedia / Autor: Rob Carr / Getty images / Profimedia

Iako Herman još nije javno istupala niti je optužila bivšeg partnera za neki od navedena dva razloga, s obzirom da je Woods priznao ovisnost o seksualnim odnosima, moguće je da je tijekom veze došlo do nekog kažnjivog djela. Ukoliko se ugovor poništi, Herman može sa sudom podijeliti vlastita ili iskustva članova obitelji te saznanja koja je prikupila od drugih ljudi.

Sedam tjedana nakon prometne nesreće koja se dogodila u veljači 2021. godine, Tiger Woods zatražio je pomoć u klinici za odvikavanje od ovisnosti u Mississippiju. Priznanje ovisnosti o seksu potaknulo je brojne žene da se jave s tvrdnjom da su s Woodsom bile u odnosu. Tijekom tog je perioda poznati sportaš bio oženjen, no golfer je priznao svoje nevjere te izrazio želju da bude bolji suprug, otac i osoba.

Ipak, njegova nevjera bila je razlog razvoda s Elin Nordegren s kojom je bio šest godina u braku. Par se razveo u kolovozu 2010, a bivša supruga razvodom je dobila oko 100-110 milijuna dolara.