JOAQUIN PHOENIX

Nakon osvojenog Zlatnog globusa: Zvijezda filma 'Joker' uhićena na prosvjedu o klimatskim promjenama

11.01.2020 u 09:05

Bionic
Reading

Samo nekoliko dana nakon što je osvojio kipić Zlatnoga globusa za ulogu Jokera u istoimenom filmu, američki glumac Joaquin Phoenix uhićen je u Washingtonu nakon pružanja podrške protestu protiv klimatskih promjena u organizaciji glumačke kolegice Jane Fonde

Uz Joaquina Phoenixa, protest glumice Jane Fonde podržali su kolege i aktivisti Martin Sheen i Maggie Gyllenhaal. Kako izvještava američka policija, na spomenutom protestu u Washingtonu uhićeno je 147 osoba uključujući glumce Joaquina Phoenixa i Martina Sheena koji su nedugo zatim pušteni na slobodu.

Ira Arlook, glasnogovornica serije protesta Jane Fonde nazvanih Fire Drill Fridays, javnosti je otkrila kako je glumac Joaquin Phoenix, kao veliki zagovornik veganstva, na najnovijem prosvjedu u svom govoru oštro kritizirao mesnu i mliječnu industriju.

  • +5
Martin Sheen i Joaquin Phoenix na protestu o klimatskim promjenama Izvor: Profimedia / Autor: CQ-Roll Call / ddp USA / Profimedia

'Ono o čemu se često zaboravlja govoriti na prosvjedima za zaštitu okoliša ili razgovorima o klimatskim promjenama je to da su mesna i mliječna industrija treći vodeći uzrok klimatskih prmjena. Moramo se ponekad priupitati što sami možemo učiniti u ovoj borbi. Postoji nešto što možemo učiniti danas, odmah sad ili sutra odlučivanjem onoga što ćete konzumirati', izjavila je između ostalog na prosvjedu zvijezda filma 'Joker'.