sve je zadivio

Nakon nastupa u kojem je vjerno 'skinuo' Indiru Levak, gledatelji ne prestaju pričati o Marku Braiću

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Mnogi su ostali u pozitivnom šoku kad su prošlog vikenda vidjeli transformaciju 30- godišnjeg glumca koji je Indiru Levak izimitirao do 'najsitnijeg' detalja - od njezinih pokreta, gesti, pjevanja do načina na koji govori. Ne prestaju se nizati pohvale na račun talenta Marka Braića, a i oni koji inače ne prate emisiju, oduševljeni su njegovom interpretacijom pjevačice i sutkinje u žiriju. Osim showa, Marko je i dio humoristične serije 'Dar mar' na Novoj TV

Istarski glumac do showa nikad u životu nije pjevao niti plesao. Izjavio je da mu je ideja da je svaki tjedan netko drugi, da pleše i pjeva, bila dovoljan razlog za pristanak sudjelovanja u 'Tvoje lice zvuči poznato'. I dalje je u vodstvu u ukupnom poretku, a do sada je među ostalim oduševio gledatelje i publike svojom izvedbom hita Red Hot Chili Peppersa, Massima Savića te kad je utjelovio zanosnu ciparsku pjevačicu Eleni Foureiru. Njegova transformacija u Indiru Levak po mnogima je najbolja u svim dosadašnjim sezonama, a taj njegov nastup trenutno je 4. u trendingu na Youtubeu.

Izvor: Društvene mreže

Marko inače dolazi iz Peroja, sela 12 kilometara udaljenog od Pule, gdje je pohađao Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, smjer kiparstvo. Od 14. godine je radio sezonske poslove. Bio je prodavač u trgovini, stražar u garaži, instruktor u adrenalinskom parku, vodič na brodu oko Brijuna, animator. Zadnju godinu srednje škole završio je u SAD-u, u sklopu razmjene studenata. Boravio je u gradiću Frenchtownu u Montani.

'Otišao sam kada sam imao osamnaest godina i kada sam po nekim lokalnim društvenim normama imao najbolje godine za zafrkanciju, provod, bacanje brašna i jaja na kolege s klupe, brige oko državne mature, maturalne večeri, rastanke pa u konačnosti i iskustva prijemnih ispita.Tu zafrkanciju i te doživljaje jednog maturalca, zamijenio sam prilagodbom novoj sredini i obitelji u kojoj sam živio. To me definiralo kao ličnost. Ponešto sam izgubio, a ponešto i dobio. Izgubio sam neku sigurnost sredine i društva s kojim sam živio do tada, društva koje je bilo moje ogledalo pri odrastanju i sazrijevanju, a dobio sam društvo u kojemu sam mogao ogledati sebe izvan kulture koja me odgojila', ispričao je za Jutarnji list. Za vrijeme boravka u Americi bavio se isključivo sportom.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Nakon završene srednje škole, pauzirao je godinu, a potom upisao Akademiju scenskih umjetnosti u Sarajevu gdje je diplomirao 2016. godine. Iza njega su uloge u Istarskom narodnom kazalištu u predstavama 'Egzorcizam' (2017. godine je dobio ulogu Borisa u istoimenom psihološkom hororu Dalibora Matanića), te predstavi 'Djevojačka večer'.

Nakon toga se preselio u Zagreb gdje je dobio ulogu Luke Penave u seriji Nove TV 'Na granici'. Za tu je ulogu 2019. godine osvojio Večernjakovu ružu za novo lice godine. Publika ga pamti i po ulozi u predstavi 'Titon'.

Osim glumom, umjetnički se izražava i fotografijom, analognom. Fotografira Zenitom koji mu je darovao otac. Da nije glumac bio bi profesionalni sportaš. Izjavio je da bi volio raditi film, 'u kojem bi se mogao uživjeti u, recimo, ulogu nekog boksača, u stilu Muhammada Alija'.

  • +7
  • +4

Marko Braić

Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!