NJEGOVOJ KARIJERI JE ODZVONILO

Nakon kanibalskog skandala optužen za silovanje: Policija istražuje glumca Armieja Hammera zbog navodnog seksualnog napada

19.03.2021 u 11:56

Bionic
Reading

Glasnogovornik policije iz Los Angelesa je u četvrtak, nekoliko sati nakon optužbi jedne žena za silovanje i fizičko zlostavljanje, potvrdio da je glumac Armie Hammer osumnjičeni u istrazi pokrenutoj 3. veljače

Hammera je optužila 24-godišnja Effie, djevojka koja stoji iza Instagram računa House of Effie i na kojemu je prva anonimno optužila glumca. U četvrtak se pojavila na tiskovnoj konferenciji u društvu svoje odvjetnice Glorie Allred i 34-godišnjeg glumca optužila za četverosatni seksualni napad iz 2017. godine.

Djevojka tijekom konferencije nije željela otkriti svoje pravo ime, a Hammera je optužila da ju je tijekom njihove četverogodišnje veze zlostavljao mentalno, emocionalno i seksualno. U vrijeme afere Hammer je bio oženjen s Elizabeth Chambers.

'24. travnja 2017. godine, Armie Hammer me u Los Angelesu nasilno silovao više od četiri sata, tijekom kojih mi je više puta glavom udario o zid, ostavljajući mi modrice na licu. Počinio je i druga nasilna djela na koja nisam pristala. Na primjer, tukao me po stopalima tako da sam osjećala svaki svoj korak sljedećih tjedan dana. Tijekom ta četiri sata pokušala sam otići, ali nije me puštao. Mislila sam da će me ubiti. Otišao je ne pokazujući brigu za moje stanje', rekla je Effie u svojoj izjavi i objasnila kako se našla u toj situaciji.

'Tijekom i nakon ovog napada živjela sam u strahu od njega i dugo njegove postupke prema meni doživljavala kao izvrnuti oblik ljubavi. Sad kada više nada mnom nema nikakvu moć, shvatila sam da je ogroman mentalni utjecaj koji je imao nada mnom nanio mi nevjerojatnu štetu na više razina', objasnila je Effie.

Hammerov je odvjetnik Andrwe Brettler u izjavi za časopis People negirao optužbe za silovanje, a tvrdi i da je odnos glumca i Effie bio potpuno sporazuman, unaprijed razmotren i dogovoren uz uzajamno sudjelovanje.

'Effina vlastita prepiska s gospodinom Hammerom potkopava i opovrgava njezine nečuvene navode. Još 18. srpnja 2020. slala mu je grafičke tekstove govoreći mu pto želi da joj učini. Gospodin Hammer joj u odgovoru jasno daje do znanja da ne želi takvu vrstu odnosa s njom', navodi se u izjavu odvjetnika Brtllera.

  • +3
Armie Hammer Izvor: Profimedia / Autor: P&P / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Gospodin Hammer nikad nije namjeravao posramiti ili razotkriti njene fetiše ili kinky seksualne želje, ali angažirajući civilnog odvjetnika i javnom tiskovnom konferencijom stvar je eskalirala na drugu razinu. S istinom na svojoj strani, gospodin Hammer je zadovoljan što će imati priliku ispraviti sve krive navode. Od prvog dana tvrdi da su sve njegove interakcije s Effie, kao i sa svim ostalim seksualnim partnerima, bile u potpunosti sporazumne, unaprijed razmotrene i dogovorene uz uzajamno sudjelovanje. Effieino traženje pažnje i nepromišljene pravne radnje samo će otežati stvarnim žrtvama seksualnog nasilja da dobiju pravdu koju zaslužuju', navodi se u izjavi Hammeorvog odvjetnika.

Effiena odvjetnica Allred je na tiskovnoj konferenciji rekla da su predale dokaze policiji i jasno rekla da je sad na policiji LA-ja da odluči ima li dovoljno dokaza za podnošenje optužnice protiv Hammera.

'Izazivam Armiea Hammera da sve, a ne samo neke od svojih komunikacija s Effie, pokaže policijskoj upravi Los Angelesa i na sva njihova pitanja odgovori izravno, a ne preko svojih odvjetnika', navodi Allred u odgovoru na Brettlerovu izjavu.

Navodi Effie protiv Hammera prvi put su se pojavili početkom siječnja. U narednom periodu Hammer je napustio nekoliko projekata, a napustili su ga i njegova agencija WME i njegov dugogodišnji publicist.

S tvrdnjama da je bio nasilan tijekom, kako kažu, uzajamnih BDSM veza, javljalo se više žena, među kojima i model Paige Lorenze čije je tvrdnje Hammerov odvjetnik odbacio kao neistinite.

'Svaka interakcija s ovom osobom, kao i bilo kojim njegovim partnerom, bila je potpuno sporazumna, jer se o njima u potpunostui raspravljalo i uz obostrammo slaganje u njima uzajamno sudjelovalo', izjavio je i tada Hammerov odvjetnik

U porukama koje su objavljene na House of Effie spominjale su se nasilne maštarije koje su dolazile od Hammera, a koje su čak uključivale i kanibalizam.

Hammer se sa Chambers vjenčao u svibnju 2010. godine i roditelji su dvoje djece. Prošloga su srpnja objavili da se nakon 13 godina zajedničkog života i 9 godina braka razilaze.