sretna i spokojna

Nakon dvije godine i teške bitke za zdravlje princeza Charlene se vratila u domovinu

17.09.2023 u 20:12

Bionic
Reading

Princeza Charlene vratila se u svoju domovinu, Južnoafričku Republiku, zbog niza dobrotvornih događaja koje je organizirala njezina zaklada za sigurnost vode

Putovanje je označilo trijumfalni povratak princeze Charlene, i to dvije godine nakon što je imala zdravstvenih problema opasnih po život i bila je prisiljena ostati u Južnoafričkoj Republici punih šest mjeseci 2021. godine.

Vrhunac trodnevnog posjeta odmaralištu Sun City bilo je princezino sudjelovanje u klinici 'Learn to Swim' za više od stotinu lokalnih školaraca, koju je organizirala Južnoafrička zaklada princeze Charlene u partnerstvu s Lifesaving South Africa. Bivša olimpijska plivačica, koji već čitavo desetljeće organizira slične manifestacije, razgovarala je s djecom koja su dobila potvrde o završenom tečaju, prije nego što se s njima i fotografirala.

U subotu je princeza Charlene prisustvovala 5. izdanju njezinog Princess' Water Bike Challengea, a to je bilo prvi put da se ta ekipna utrka izdržljivosti održala izvan Mediterana. Iako se i sama Charlene osobno natjecala u prošlim natjecanjima izdržljivosti, ovoga su puta na njemu sudjelovali lokalni sportaši i slavne osobe.

Premda je Zaklada jprvobitno najavila zajednički posjet s princom Albertom, a princeza je, ipak, doputovala sama. Izvor iz palače otkrio je magazinu People da se par nadao da će ponovno posjetiti Charleninu rodnu zemlju zajedno, ali ih je nažalost' spriječio raspored. Naime, princ Albert, trebao bi u ponedjeljak doći u New York u dugo planirani posjet, koji će uključivati nazočnost zasjedanju Opće skupštine UN-a.

Charleneino putovanje odvija se također nakon vrlo napornog tjedna, u kojem je sudjelovala u brojnim događajima, uključujući dobrotvorni nastup u golfu, tradicionalni monegaški piknik 'Back from Summer' i prvi dan škole njezinih blizanaca, princa Jacques i princeza Gabriella.

Charlenein posjet Južnoafričkoj Republici dogodio se dvije godine nakon što je Charlene pretrpila kritične zdravstvene probleme u Južnoj Africi. Naime, u svibnju 2021., dok je pratila napore svoje zaklade u zaštiti divljih životinja, princeza je razvila ORL probleme koji su zahtijevali brojne operacije i opsežne oporavke tijekom narednih šest mjeseci.

Dajući izjavu za lokalne novine Monaco Matin i nakon što je ovaj tjedan ostavila djecu u školi, princeza je za sebe rekla da je 'sretna i spokojna'. 'Redovito hodam, ali voljela bih se vratiti treninzima plivanja, vratiti malo više energije i osjećati se jačom', rekla je tada.

  • +9
Princ Albert i princeza Charlene u Marseilleu Izvor: Profimedia / Autor: EliotPress/MEGA / The Mega Agency / Profimedia