SLUŽBENO JE

Nakon dugog vijećanja odlučeno je da princ George i princeza Charlotte stižu na sprovod, a tamo će imati posebno mjesto

19.09.2022 u 08:47

Bionic
Reading

Iako su se dugo premišljali trebaju li voditi djecu na sprovod njihove prabake, kraljice Elizabete II, koji će biti iznimno dug i iscrpljujući, nakon dogovora sa savjetnicima, čije savjete uvijek poslušaju, Kate Middleton i princ William donijeli su zajedničku odluku

Kako je otkrio BBC, na današnji pogreb kraljice Elizabete II, princ William i Kate Middleton povest će i dvoje starije djece, princa Georgea (9) i princezu Charlotte (7), koji će hodati u procesiji s kraljevskom obitelji.

Obiteljska povorka pratit će lijes sve do ulaska u Westminstersku opatiju u kojoj će se održati državni pogreb, a George i Charlotte hodat će odmah iza roditelja, princa Williama i Kate Middleton, ali i ispred svog strica, princa Harryja i Meghan Markle.

Princ Louis, četverogodišnji sin Kate i Williama, poznat po svojim nestašlucima u javnosti, na pogrebu neće biti i to iz jednostavnog razloga - zbog svojih godina.

  • +4
Princ William i Kate Middleton s djecom Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

George i Charlotte naći će se tako među 500 stranih uglednika, među kojima će biti i američki predsjednički par Biden, kako bi se oprostili s pokojnom kraljicom.

Samu procesiju predvodit će kralj Charles III i kraljica Camilla, a odmah iza njih hodat će princeza Anne sa suprugom Timothyjem Laurenceom. Iza njih bit će vojvoda od Yorka, odnosno princ Andrew, a zatim grof i grofica od Wessexa, odnosno princ Edward i Sophie. U povorci će iz njih biti princ i princeza od Walesa (William i Kate), George i Charlotte te vojvoda i vojvotkinja od Sussexa i ostali članovi obitelji po važnosti i nasljednom redu.