UGROZIO SI JE ZDRAVLJE

Nakon borbe s koronavirusom Željko Krušlin Kruška hospitaliziran: 'Sada sam na infuziji, nadam se najboljem'

02.03.2021 u 17:03

Bionic
Reading

Nakon što je tri tjedna kod kuće bolovao od koronavirusa, Željko Krušlin Kruška danas je hospitaliziran. 64-godišnji glazbenik smješten je na zagrebačkoj Sveučilišnoj klinici za dijabetes, endokrinologiju i bolesti metabolizma Vuk Vrhovac, gdje će ostati nekoliko dana

'Šećer mi je podivljao', kroz kašalj je rekao Kruška za Jutarnji list.

Posljednjih je dana primijetio da su mu usta jako suha te je odmah posumnjao da nešto nije u redu.

'Premda nikad dosad nisam imao problema s povišenim šećerom, počeo sam sumnjati na to, pa sam u utorak ujutro odlučio izmjeriti koliki mi je šećer. Skoro me šlag strefio kada se ispostavilo da je moj šećer 33 i da sam skoro dehidrirao. Odmah sam zvao doktora, pa su me prevezli u bolnicu. Tu sam sada na infuziji, šećer se u nekoliko sati spustio na 25, pa se nadam najboljem' rekao je glazbenik koji je od liječnika doznao da je i sam kriv za svoje stanje.

'Tijekom korone doma sam jeo mnogo voća, misleći da u sebe unosim prijeko potrebne vitamine, a sad se ispostavilo da sam si time digao šećer na opasne visine. Ali, čovjek uči dok je živ', kaže Kruška.

  • +8
Željko Krušlin Kruška Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Njegova supruga Ivana Radaljac Krušlin ispričala je za tportal kako su se ona i Kruška osjećali tijekom borbe s koronom.

Željku su se simptomi pojavili iznenada. Kašljao je, desetak dana imao temperaturu oko 39 i osjećao iscrpljenost i glavobolju. Zasićenost krvi kisikom padala je ispod prihvatljivih granica, a u bolnici su mu utvrdili promjene na plućima uobičajene za koronavirus.

'Željko je strahovito oslabio, izgubio na kilaži. Sada pokušava vježbati po malo da se vrati u kondiciju jer mu je stradala mišićna masa. Trenutno počinjemo s malim i kratkim šetnjama. Sve skupa traje otprilike tri tjedna i da nije bilo pameti i vještine doktora, ne bi završio dobro. Cijelu koronu i lockdown je doma radio punom parom, napisao preko 60 pjesama, pripremio zbirku pjesama za izdavača, a sada ne može ništa', ispričala nam je još jučer Ivana.