ZAJEDNO U 'REŽIMU'

Nakon 30 godina Hugh Grant ponovo glumi s Kate Winslet, no ovoga puta nije mu bilo lako

26.03.2024 u 06:04

Bionic
Reading

Prvi put nakon 'Razuma i osjećaja', snimljenih prije gotovo 30 godina, HBO-ova mračna politička satira ponovno je ujedinila Hugha Granta i Kate Winslet

Zahvaljujući tvorcu hita ’Nasljeđe’ Willu Tracyju, HBO ponovno ima hit u rukavu. Riječ je o mračnoj političkoj satiri ‘Režim’, u kojoj pratimo priču o autoritarnoj zemlji i njezinoj opasnoj vladarici, a u kojoj glavne uloge imaju ‘otrovna kancelarka’ Elena Vernham (Kate Winslet) te bivši kancelar, danas zatvorenik Ed Keplinger (Hugh Grant).

Za njih dvoje ovo nije bila prva suradnja jer su prije 30 godina zajedno snimali adaptaciju romana Jane Austen ‘Razum i osjećaji’. No od tada i nisu imali prilike surađivati.

‘Jedva da sam je vidio u proteklih 30 godina, otkako smo snimili ‘Razum i osjećaje’. Sada sam bio pomalo zastrašen njome’, rekao je u velikom intervjuu za IndiWire Grant i dodao:

Foršpan za 'Režim' Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

‘Mislim, Bože svemogući, pa ona ima gotovo 400 Oscara i svi je obožavaju.’

Prava je istina ta da Winslet ima tek jednog osvojenog Oscara za ulogu u filmu ‘Žena kojoj sam čitao‘ iz 2008. godine. No ni sam Grant po svojoj popularnosti nije ‘za bacanje’. Ipak, kako je rekao, taj faktor zastrašivanja učinio je svoje.

Za njega je ova prilika da glumi rame uz rame s Winslet bila poput iskustva kada se pojavio uz Meryl Streep u filmu ‘Neslavno slavna Florence’, a potom i uz Nicole Kidman u seriji ‘Slom’.

  • +14
Režim (The Regime) Izvor: Promo fotografije / Autor: HBO Max

‘Prilično se bojim tih žena, stoga je to bilo samo pitanje pokušaja da održim svoj kraj. Kada Elena dođe u Edovu ćeliju, ja znam da će me dati prebiti jer to radi kada je loše volje, ali moram pokušati ostati pristojan za svoju, ali i dobrobit svoje obitelji. A onda otprilike na pola scene jednostavno je više ne mogu podnijeti i posegnem za njom. Posegnemo jedno za drugim. To je bilo jako zabavno’, kaže Grant, dodajući da voli raditi sa Stephenom Frearsom jer mu on uvijek šalje izvrsne scenarije, a on sam voli glumiti komplicirane, dvolične te ponekad i narcisoidne osobe.