markantni Brazilac

Najzgodniji hrvatski zet Pedro Soltz o životu u Lijepoj Našoj: 'Sad ljeti jedem punjenu papriku, pijem rakiju kad me boli trbuh i zatvaram prozore da ne bude propuh, tako da mislim da sam se prilagodio'

28.05.2022 u 16:17

Bionic
Reading

Od trinaest fantastičnih plesnih parova koji su žiri i publiku ispred malih ekrana iz tjedna u tjedan oduševljavali svojom plesnom čarolijom, ostale su četiri zvijezde i četiri mentora u borbi za titulu pobjednika 'Plesa sa zvijezdama', a ove nedjelje doznat će se tko je najbolji od njih. Jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg showa, brazilski model Pedro Soltz doslovno je pomeo plesni podij i svojim šarmom zaveo gledatelje te im je upravo on favorit. Uoči zadnje emisije imali smo priliku razgovarati s njim za tportal

Brazilac i hrvatski zet Pedro Soltz (kojeg je jedan američki portal 2013. godine proglasio najseksepilnijim muškarcem na svijetu) u našu zemlju stigao je zbog ljubavi. Iz Brazila je otišao već s 19 godina i živio posvuda, a kad se preselio u Europu, točnije u Italiju, 2010. godine u Milanu na snimanju kampanje za jedan luksuzni brend upoznao je manekenku i voditeljicu Iris Cekuš. Vjenčali su prije šest godina i postali roditelji danas desetogodišnje kćeri Lare, s kojom je ponosni tata i nastupio u jednoj od emisija 'Plesa sa zvijezdama'. Prelijepi par živi svoju idilu. Iza Pedra je manja uloga u seriji 'Kud puklo da puklo', a mnogi su ga zamijetili i u Severininom spotu za pjesmu 'Tutorial', no ne treba sumnjati u to da ćemo za njega još itekako čuti i nakon showa Nove TV.

Prije showa niste probali ništa slično profesionalnom plesu. Je li vas iznenadilo to koliko je potrebno psihičke i fizičke snage za takvu vrstu treninga?

Na početku nisam imao apsolutno nikakvog znanja o profesionalnom plesu. Mene je u show privukla činjenica da ću probati nešto novo i da ću pred sebe staviti neke nove ciljeve za koje nisam imao pojma da će ih biti dosta teško doseći. Ples je trening za tijelo i glavu. Početi plesati kao amater ili zapravo kao osoba koja ne zna ništa je kao da počinjete učiti hodati. Kada se u to još doda element emisija uživo i pritisak da svaku emisiju budete sve bolji i bolji, e onda shvatite da je cijeli ovaj projekt zapravo veliki test snage i volje.

Jeste li se nadali da ćete ovako daleko dogurati u showu?

Nisam očekivao da ću doći ovako daleko. Iskreno, mislio sam da će sve to prije biti neka sramota. No uz Tinu kao mentoricu, stvarno sam pohvatao jako puno toga i dao sve od sebe da svi uživaju u našim nastupima, i mi i moje cure Iris i Lara, a i gledatelji ispred malih ekrana. Večer u kojoj smo ušli u finale bila je fenomenalna, pa hvala svim gledateljima koji su glasali za nas i nadam se da će nas pratiti i bodriti i u finalu ove nedjelje.

S kim ste se iz showa najviše sprijateljili?

U samom showu super je atmosfera i stvarno se svi jako puno družimo, podržavamo i zabavljamo. No Tina je ipak postala moja proširena obitelj. S njom sam prošao sve ups and downs i ona mi je bila apsolutna podrška.

Tko bi po vašoj procjeni mogao pobijediti?

Stvarno i iskreno mislim da svaki par koji je u finalu ima šanse za pobjedu i nemoguće je izdvojiti samo jedan. Na kraju dana sve ovisi o glasovima publike koji će u nedjelju odlučiti tko je najbolji od nas. Nadam li se pobjedi? Naravno! Mislim da se svi nadamo tome, svatko za sebe. Svaki par je doslovno prolio znoj i suze da bi došli do finala i tko god odnese pobjedu, zaslužio je.

Gledatelji su vas imali priliku vidjeti i u seriji 'Kud puklo da puklo'. Kakvo iskustvo vam je donio taj angažman?

Ova priča zapravo je vrlo zanimljiva jer je sve počelo dok smo Irisina baka i ja gledali ni manje ni više nego neku brazilsku sapunicu na televiziji i usred gledanja zazvonio mi je telefon. Upravo tada su me nazvali iz produkcije serije i pitali želim li se pridružiti glumačkom timu. Mislio sam da me to zafrkava Irisina sestra i okrenuo sam cijeli razgovor na zezanciju, što baš i nije sjelo osobi s druge strane telefona jer je zapravo mislila ozbiljno. Tek nakon nekoliko minuta objašnjavanja ljubazne gospođe s druge strane shvatio sam da je taj razgovor for real i dogovorili smo moj dolazak i sudjelovanje u seriji 'Kud puklo da puklo'. Snimanje te serije ostalo mi je u divnom sjećanju i uživao sam u svakoj sekundi. Da opet dobijem priliku okušati se kao glumac, prihvatio bih iste sekunde.

Izjavili ste: 'U Hrvatskoj sam upoznao divne ljude koji su me jako brzo prihvatili i to je nešto što me oduševilo.' Kad ste stigli ovdje, što vas je najviše iznenadilo?

Betonske plaže. Nakon brazilskih pješčanih plaža to mi je bilo veliko iznenađenje. Punjene paprike za ručak ljeti ili rakija koja liječi sve. Propuh kao najveći neprijatelj. Eto, to su možda te neke sitnice koje su mi na početku bile smiješne i malo čudne. No sad jedem punjenu papriku ljeti, pijem rakiju kad me boli trbuh i zatvaram prozore da ne bude propuh, tako da mislim da sam se prilagodio.

  • +2
Pedro Soltz Izvor: Promo fotografije / Autor: Nova TV promo

Koliko često odlazite u Brazil? Što vam osim obitelji najviše nedostaje?

Nekoliko puta godišnje odlazimo u Brazil kako bismo se vidjeli s mojom obitelji i prijateljima. A iz Brazila mi najviše nedostaju upravo obitelj i prijatelji s kojima sam odrastao. U Hrvatskoj sam kao doma i divno mi je ovdje s obitelji, no ponekad mi fali da čujem svoj jezik na ulicama i da vidim poznati krajolik Brazila.

Čime vas je osvojila supruga?

Iris me osvojila na prvu. Naravno da sam prvo primijetio koliko je predivna, a onda je došlo sve ostalo. Znao sam na prvu da je ona savršena za mene. Jednostavno, ta je energija bila prejaka i bilo ju je nemoguće ignorirati.

Kažete da je biti roditelj najbolja stvar i da muškarac koji nema kćer ne zna što je ljubav. Kako najradije provodite vrijeme sa svojom djevojčicom Larom?

Imati kćer i biti otac predivan je osjećaj. Teško je objasniti kako i zašto, ali život postane bolji. Promijeni se sve i neke stvari više nisu bitne, bitno je to dijete i da ona bude sretna, sigurna i voljena. Ona je ono što ja ostavljam iza sebe i zbog nje učim kako biti bolja osoba i koja joj može biti uzor. Provodimo vrijeme na sve moguće načine. U igri, na putovanjima, u ispunjavanju svakodnevnih obaveza. Pokušavam uvijek biti tu za nju.

Kakav ste tata? Strog ili popustljiv?

Ne bih se baš okarakterizirao kao strog ili popustljiv. Kao roditelj moraš biti što treba kad treba. Pokušavam uvijek biti uz nju u svim situacijama i uvijek nekako probati dati joj i prostora za neke njezine odluke. Mislim da svaki roditelj radi greške, pa tako i ja, ali sve što radim radim iz velike ljubavi prema njoj.

Koliko ste dugo u manekenskim vodama? I je li vam žao što niste završili u sportskim vodama? Bili ste odličan golman.

Počeo sam se baviti manekenstvom s 15 godina iz hobija, a stvari su postale ozbiljnije nakon mog prvog međunarodnog putovanja i kampanje kada sam imao 19 godina. Iskoristio sam priliku i krenuo u avanturu iako nisam bio siguran koliko će sve to postati ozbiljno.

Za vrijeme tog nekog početka u modelingu zapravo sam bio na sveučilištu i slušao predavanja o inženjerstvu i ekonomiji. Ipak, u dobi od 23 godine ostavio sam sve iza sebe i odlučio se ozbiljno pozabaviti karijerom modela. Razlozi zbog kojih sam to odlučio bili su dosta osobni i jednostavno nisam se htio jedan dan probuditi i pitati se što bi bilo kad bi bilo. Tako je sve krenulo i moram priznati da je bilo i još uvijek je nevjerojatno uzbudljivo. Živio sam u oko 10 zemalja, proputovao gotovo cijeli svijet zbog posla i imao nevjerojatne avanture. Radio sam za megauspješne klijente kao što su D&G, Armani, Zegna, Versace, Cavalli itd. Ali i za mnoge velike brendove kao što su Gillete, Loreal, Barilla, Belvedere, Fernet Branca, Lavazza, Head & Shoulders, Garnier, Henkel, Schwarzkopf i mnogi drugi. Imao sam toliko ludih iskustava poput zaglavljivanja u planini, plivanja s morskim psima, snimanja pod vodom po cijeli dan, putovanja po pustinji, ronjenja u ledenoj vodi.

Ne volim razmišljati o tome što bi bilo kad bi bilo. Ovako me to dovelo do svega što sam sada i što imam sada, a to je lijep život s mojom predivnom obitelji.

Svojedobno ste bili dio Severininog spota. U kakvom vam je sjećanju ostala ta suradnja?

Radio sam sa Severinom na njezinom spotu i to je bilo super profesionalno iskustvo. Severina je apsolutni profesionalac u svom poslu i raditi uz nju vrlo je jednostavno jer kada vidite koliko ozbiljno shvaća svoj posao i kojom kvalitetom pristupa cijelom tom procesu, vrlo se lako prepustite i odradite svoj dio na najbolji mogući način. No moram priznati da su moje oduševljenje Severinom podijelile i moja kći Lara i Iris, koje su velike obožavateljice, pa nisu propustile priliku da mi se nakratko i pridruže na samom setu.

Kakvi su vam planovi nakon showa?

Prvi planovi su vratiti se u neku rutinu života jer trenutno živim kao plesač. Za vrijeme showa morao sam odrađivati i neke svoje poslove, tako da mislim da mi sad prvo treba neki reset. Opet će krenuti i poslovi modelinga, koji su bili na čekanju za trajanja 'Plesa sa zvijezdama'. Postoji i nekoliko opcija za neke suradnje, što bi mi bilo veliki izazov. No mislim da ću o tome razmišljati nakon nedjelje i nakon finala.