ZVIJEZDE VEĆE OD ŽIVOTA

Najutjecajniji fikcijski likovi godine

13.12.2013 u 11:23

Bionic
Reading

Osim stvarnih osoba, 2013. godinu označile su i neke manje stvarne, no jednako nam drage ili mrske, ali bliske – one televizijske i filmske. Ovdje je popis najutjecajnijih po izboru Timea, uz naše korekcije

5. Brian Griffin

Brbljavog i beskrajno simpatičnog psa iz serije 'Family Guy', koju možemo pratiti na Foxu, autori su u 12. sezoni odlučili 'ušutkati'. Brianovi očajni fanovi, njih čak 122 tisuće, odmah su se pokrenuli i potpisali peticiju za njegov povratak. Šuška se da će se to i dogoditi.



4. Tony Stark

Pet godina nakon prvog 'Iron Mana' Tony Stark (Robert Downey jr.) i dalje je na tronu Marvelovih superjunaka. Treći nastavak je u 2013. obarao rekorde gledanosti te se zaustavio na 1,2 milijarde dolara.


3. Ron Burgundy

Iako nastavak urnebesne komedije Willa Ferrella 'Voditelj uzvraća udarac' još nije premijerno prikazan, njegov naslovni lik je sveprisutan. Svoje voditeljske aktivnosti usmjerio je na stvarni život, vodeći vijesti na Bismarc, N.D., a pojavljuje se i u internetskoj seriji 'Dodge'. Što će tek biti kad film stigne u kina?


2. Frank Underwood

Kalkulantski kongresnik (Kevin Spacey) proslavio je prvu Netflixovu seriju 'Kuća od karata', a velikom Spaceyju osigurao prvu nominaciju za Emmy za ulogu na internetu. Usput podigavši ugled i cijenu Netflixa.


1. Walter White

Profesor kemije i kralj metha (Bryan Cranston) najveći je antiheroj današnjice, što pokazuje i brojka od 10,3 milijuna gledatelja, koliko je pratilo finalnu epizodu 'Breaking Bada'. Uz to, za vrijeme serije i nakon njenog kraja vođene su tisuće i tisuće debata o Walteru i njegovim životnim odlukama.