jako razočarana

Najseksi manekenka današnjice bijesna: Smanjili joj grudi i usne na naslovnici

20.09.2017 u 12:38

Bionic
Reading

Emily Ratajkowski trenutno je najpoznatija svjetska manekenka i zaštitno lice brojnih modnih kampanja. Međutim svojim se izgledom atraktivna brineta itekako izdvaja od normi koje nalaže ova industrija. Bujno poprsje izgleda da nekima ipak nije primamljivo

Svatko tko pogleda fotografije ove 26-godišnje manekenke teško ostaje ravnodušan, jer osim svojom vitkom linijom, ona se može pohvaliti i izuzetno bujnim oblinama.

Upravo zato ljepotica se već nekoliko puta žalila na odbijanja klijenata koji nisu bili zadovoljni njezinim grudima. Unatoč tome Emily Ratajkowski je u modnom svijetu uspjela i danas je jedna od najpoznatijih i najtraženijih modela.

No to ne znači da su njezini problemi prestali. Zato je prije nekoliko dana prozvala prestižni francuski časopis Madame Figaro zbog previše retuširanih fotografija.

Naime, u odjelu dizajna očito su se malo zaigrali i smanjili njezine grudi za nekoliko brojeva, a isto tako korigirali joj usnice.

Vidjevši to, manekenka je objavila gnjevnu poruku na svom profilu na Instagramu.

'Svi su lijepi na svoj jedinstveni način. Isto tako, svi mi imamo problema s nesigurnošću zbog stvari koje nas čine drugačijima i koje nas odvajaju od tipičnog ideala ljepote. Ja, kao i mnogi od vas, svaki dan susrećem se s tim nesigurnostima. Jako sam razočarana što vidim svoje usne i grudi promijenjene na fotografijama ove naslovnice', napisala je ispod originalne fotografije koju je objavila na svom službenom profilu.

  • +9
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dodala je i kako se nada da će modna industrija napokon prestati potiskivati stvari koje ljude čine jedinstvenima i da će uskoro početi slaviti individualnost.

Emily nije prva koja progovara o ovoj temi. Proteklih nekoliko godina mnogi su modeli ustali protiv pretjeranog korištenja Photoshopa koji ljudima daje iskrivljenu sliku ljepote, pogotovo djevojkama.

  • +2
Emily Ratajkowski Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Pamtimo tako i primjer slavne glumice Jennifer Lawrence, koja je komentirala kampanju za modnu kuću Dior.

'Ova žena ne nalikuje meni. Naravno da je ovo Photoshop, normalni ljudi ovako ne izgledaju', napisala je tada. 

Osim toga, glumica i pjevačica Zendaya bila je ljuta nakon što su ju na fotografijama smanjili za skoro dva konfekcijska broja. 'Ovo su stvari koje čine ženu nesigurnom i plasiraju nerealne ideale ljepote', reagirala je tada 21-godišnjakinja.