ŽIVOTNE VRIJEDNOSTI

Najpoznatije hrvatske šogorice potres su ispratile sa smiješkom, iako im nije bilo do toga

22.03.2020 u 17:38

Bionic
Reading

U fokusu objava poznatih Hrvata i Hrvatica na društvenim mrežama u nedjelju se umjesto koronavirusa i 'Ostani doma' našao potres koji je probudio Zagrepčane

Poruke podrške stižu sa svih strana, a snimke iz centra Zagreba koje se dijele na društvenim mrežama rijetko kome ne tjeraju suzu na oko.

Čak i oni kojima prizori zdrobljenih auta i struštenih zidova starih zgrada ne bude emociju, jer hvala Bogu da se nitko nije našao u njima i pod njima, teško da mogu ostati ravnodušni na prizore trudnica s tek rođenim bebama u naručju kako stoje u dvorištu bolnice u Petrovoj ovog hladnog nedjeljnog jutra.

Nije lako ne pustiti suzu ni pred prizorima Bad Blue Boysa koji nesebično, izlažući se riziku od koronavirusa, stoje u lancu i pomažu vojnicima prevesti medicinsku opremu na sigurnu lokaciju.

Neki od poznatih našli su se i sami u najugroženijim dijelovima grada, a ima objava koje i u ovim teškim trenucima tjeraju osmijeh na lice.

Glumica Bojana Gregorić Vejzović javila se s fotografijom svoje obitelji okupljene uz vatricu u vrtu svoje zgrade u centru grada.

'Živi smo. Nije mi do smijeha ali smijem se radi djece, biti ćemo jaki radi djece! Slušamo seizmologe dragi sugrađani i ne dijelimo lažne vijesti! Naša zgrada je u dobrom stanju, manja su oštećenja, izgleda da imamo puno sreće te se vraćamo iz vrta u stan! Hvala ti dragi Bože! Svako dobro Zagrebe moj mili! U mislima sa svima vama sugrađani moji, pogotovo s onima koji su teško prošli', poručila je Bojana.

Ni njezinoj šogorici Neveni Rendeli Vejzović jutros nije bilo do smijeha, ali detalj koji je spašavajući glavu zabilježila svojim mobitelom i nama je izmamio osmijeh na lice.

'Dobro smo. Zgrada više manje. Nije mi do smijeha ali moja mama jedino što je uzela sa sobom su moja i bratova diploma', napisala je Nevena i poručila 'držite se Zagrepčani!'.

posvuda krš i lom

Velika fotogalerija: Uvjerite se iz prve ruke u posljedice razornog potresa koji je pogodio Zagreb

Pogledaj galeriju