HVALJENI NASLOVI

Najbolje miniserije koje ćete pogledati do kraja vikenda

31.08.2022 u 13:17

Bionic
Reading

Za nezaboravni TV maraton vikendom najbolje su upravo miniserije, a nekoliko hvaljenih naslova pronašli smo u ponudi Pickbox NOW streaming servisa

Miniserije su postale pravi hit jer donose razrađenu radnju u nekoliko epizoda koje su satkane od napetih prizora i obrata, bez ‘praznog hoda’ što je idealno za današnju publiku. Tako se ne obvezujemo na gledanje serija s mnogobrojnim epizodama i sezonama, već u nekoliko poglavlja otkrivamo cijelu priču. Miniserije su savršen odabir ako imate slobodan dan ili dva, što je najčešće razdoblje vikenda – zato ovog vikenda izaberite jednu s liste top 5 miniserija savršenih za bingeanje.

Ako volite true-crime sadržaj – Tajna (The Secret)

Colin, jedan od najuglednijih članova Baptističke Crkve u Coleraineu u Sjevernoj Irskoj, ima izvanbračnu aferu s Hazel (isto članica navedene crkve). Jednog dana otkrije se njihova romantična veza, a kako bi ostali zajedno slijede odluke koje će imate velike posljedice. Serija se temelji na istinitom događaju, a bila je nominirana za prestižnu nagradu BAFTA.

Ako želite kompleksne ljudske odnose s daškom gotike – Žena u bijelom (The Woman in White)

Miniserija je inspirirana istoimenim gotičkim klasikom Wilkiea Collinsa. Walter je učitelj crtanja i jednog dana zaposli se kod obitelji Fairlie. Tamo otkrije tajnu vezu između učenica Laure i Marian, te misteriozne žene Anne koja je pobjegla iz ustanove za mentalno oboljele osobe. Laura i Walter se zaljube i započnu romantičnu vezu, makar je ona zaručena za drugoga. U seriji glumi i fantastična Jessie Buckley koju posljednjih godina gledamo u sve više nagrađivanih i hvaljenih filmova, a ove je godine bila nominirana za Oscara.

Ako volite suvremene drame o ljubavi i obitelji – Voli me (Love Me)

Radnja započinje smrću Christine koja premine nakon proslave četrdesete godišnjice braka. Ova australska poslastica oslikava proces žalovanja različitih članova jedne obitelji, ali različite poglede na ljubav i nove početke u drugačijim životnim fazama. Osim toga, istražuju se njihove nove romantične veze s novim i starim potencijalnim partnerima. Smrt i ljubav su ipak različite strane iste kovanice te zajamčeni dijelovi života – zbog toga su uvijek odličan odabir za gledanje na ekranu.

Ako volite snažne junakinje – Dva tjedna života (Two Weeks to Live)

Šestogodišnja Kim svjedoči smrti vlastitog oca. Nakon njegove smrti, majka Tina odvodi ju u divljinu Škotske gdje je od malena podvrgnuta borbenoj obuci. Sada ima 21 godina i želi istražiti vanjski svijet. To uključuje razne neplanirane događaje poput susreta s mafijom. Svjedočite Kim i njezinoj pustolovini dok želi saznati više o smrti vlastitog oca. Glavnu junakinju u uzbudljivoj seriji igra upravo Maisie Williams koju smo gledali kao Aryju u seriji Igra prijestolja (Game of Thrones).

Ako volite kriminalističke serije – Petorka (The Five)

Prošlost i sadašnjost nikad nisu bili toliko povezani kao u ovoj seriji. Detektiv Danny ima novi slučaj, a na mjestu zločina pronađen je Jessejev DNK uzorak. U pitanju je isti onaj Jesse koji je pobjegao prije dvadeset godina i nitko ga od tada nije vidio. Serija se temelji na romanu Harlana Cobena, jednog od najvećih suvremenih autora krimića i trilera, a u seriji glumi i legenda hrvatskog glumišta - Rade Šerbedžija.