Autobiografski elementi

Najavljuje novi album: Mia Dimšić predstavila svoju 'Cestu do sna'

27.05.2019 u 15:07

Bionic
Reading

Pjesmom 'Cesta do sna' Mia Dimšić predstavit će se na CMC festivalu u Vodicama, a u pitanju je novi najavni singl drugog autorskog albuma

'Ideja za pjesmu se pojavila prije otprilike godinu dana. Palo mi je na pamet kako bi bilo odlicno napisati pjesmu o mom bendu i nasim zajednickim kilometrima, svakodnevici u kombiju, zgodama i nezgodama, mjestima koja smo zajedno posjetili... a znala sam da ce i novi album generalno biti u znaku takvih motiva jer su mi putovanja najvise obiljezila zivot od izlaska prvog albuma do danas. Nakon izvorne ideje, kao sto to uvijek bude, moj autorski tim, Vjekoslav Dimter i Damir Bačić, i ja izvornu ideju smo dorađivali, skladali, prilagođavali i dobro prespavali dok prije nekih mjesec dana Cesta do sna napokon nije bila spremna za svijet. Na aranžmanu i produkciji s Vjekom je radio Ivan Pešut, a spot smo povjerili Marku Zeljkoviću s kojim me također veže lijepa suradnja od samih početaka.

Pjesma je obojena countryjem kao i obično, ali novina su električne gitare i bubanj koji dominiraju pjesmom. Pjesmom sam željela poručiti da, osim one doslovne, svatko od nas ima i svoju metaforičku cestu do sna i ona je izuzetno važna u životu svakog od nas, ne smijemo ju zanemariti i moramo se boriti za nju jer je to ono što na kraju dana čini razliku. Sretna sam što idem baš onom cestom o kojoj sam oduvijek sanjala i nadam se da će svatko, ako već nije, pronaći svoju. Spot je sniman djelomice na putovanju i koncertu u Biogradu na moru, a većim djelom u studiju Tetrabot u Zagrebu', kaže Mia Dimšić.

Pjesmu je snimila u studiju Croatia Recordsa u Zagrebu, studiju Ivana Pešuta u Rijeci i u studiju Vjekoslava Dimtera u Philadelphiji. Glazbu i tekst potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić, dok su aranžman i produkciju radili Vjekoslav Dimter i Ivan Pešut, a za miks i mastering pobrinuo se Goran Martinac, stoji u priopćenju.

Podsjećamo, novi studijski album Mije Dimšić, nasljednik Porinima ovjenčanog albuma "Život nije siv", očekuje se do kraja ove godine.

Izvor: Društvene mreže