RASKOŠNA DRAMA

Na HTV- u kreće druga sezona serije 'Carstvo poroka'

21.02.2014 u 15:38

Bionic
Reading

Na ekrane Hrvatske televizije 24. veljače stiže druga sezona raskošne povijesne drame 'Carstvo poroka', velikog televizijskog hita koji je dosad uspio prikupiti 2 Zlatna globusa, čak 8 Emmyja te još 19 drugih nagrada

S glumačkom, autorskom i produkcijskom ekipom bez premca, prva sezona izazvala je ovacije publike i kritike. Časopis Time prozvao ju je 'najboljom novom dramskom serijom godine', Daily Variety 'vrhunskim televizijskim materijalom', Chicago Sun-Times remek-djelom, a Philadelphia Inquirer 'vrhuncem televizijske umjetnosti'. Autori Terence Winter, poznat kao scenarist i izvršni producent serije 'Obitelj Soprano', i oskarovac Martin Scorsese u 'Carstvu poroka' maestralno su oslikali život i vrijeme 'cara Atlantic Cityja' Enocha Thompsona 'Nuckyja' te dočarali doba kad je prohibicija u Americi dovela do procvata organiziranoga kriminala.

Foršpan druge sezone serije 'Carstvo poroka'


U 12 novih epizoda radnja se nastavlja nekoliko mjeseci nakon završetka prve sezone te donosi nove zaplete, obračune i zakulisne igre za podjelu teritorija i utjecaja.
Godina je 1921. te je Nucky, kojeg maestralno glumi Steve Buscemi, učvrstio moć. Uspješno je lažirao izbore i na gradonačelničko mjesto doveo svojeg čovjeka. No, ubrzo će Nucky ustanoviti da mu se vlast nad Atlantic Cityjem klima, savezni će ga agenti uhititi zbog izborne prijevare, a njegovi će mu najbliži suradnici okrenuti leđa. Istodobno, gangsteri poput Arnolda Rothsteina Luckyja Luciana, Meyera Lanskyja i Ala Caponea u prikrajku čekaju pravi trenutak da se domognu što većeg komada Nuckyjeva kolača.

Nove nastavke 'Carstva poroka' gledajte od 24. veljače na Drugom programu Hrvatske televizije u 21 sat.

317183,317149,316937,315458