PRINCEZA MARIA CHIARA

Može li talijanska princeza i nasljednica obitelji Bourbon postati nova kraljica Danske?

11.08.2023 u 14:04

Bionic
Reading

Danski princ Christian u listopadu postaje punoljetan, a tamošnja kraljevska obitelj već je na službenoj web stranici i na društvenim mrežama objavila prve detalje rođendanske proslave budućeg kralja. Ono o čemu stanovnici Danske najviše pričaju njegova je navodna veza s talijanskom princezom Mariom Chiarom, s kojom bi, kažu, zaruke trebao objaviti upravo na svoj 18. rođendan

'U nedjelju, 15. listopada 2023., Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Christian imat će 18 godina', stoji u službenoj objavi danske kraljevske obitelji na Instagramu, uz koju su objavljena i tri nova portreta budućeg danskog kralja. Uz to napisan je i cijeli raspored velikog slavlja, koji će započeti smjenom straže u palači Amalienborg, gdje će se princ pojaviti na balkonu zajedno sa svojom obitelji, kao i svojom bakom, kraljicom Margrethe.

Upravo ona biti će domaćin svečane tombole na koju su pozvani predstavnici raznih organizacija mladih u zemlji koja se bavi sportom, umjetnošću i kulturom, a nakon toga održat će se i svečana večera.

Nagađa se kako bi upravo na taj dan princ Christian napokon trebao i službeno potvrditi svoju vezu s mladom Talijankom, princezom Mariom Chiarom, koja je nasljednica ugledne talijanske obitelji Bourbona i poznata pripadnica svjetskog jet seta.

O njihovoj se vezi počelo šuškati krajem svibnja ove godine kada se princ Christian sasvim nenajavljeno pojavio tijekom kvalifikacija za legendarnu utrku Formule 1 na koju je stigao upravo s 18-godišnjom princezom Mariom Chiarom i njezinom dvije godine starijom sestrom, princezom Mariom Caroline.

Maria Chiara nedavno je o svom odnosu s danskim princom progovorila za talijanski Corriere della Sera gdje je rekla da se dobro slažu, ali i da su povezani 'posebnim prijateljstvom'.

'Poznajemo se od djetinjstva, moj otac je kum njegove mlađe sestre Josephine', rekla je 18-godišnja Maria Chiara.

  • +5
Princeza Maria Chiara Izvor: Profimedia / Autor: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Priča se kako je Christian već upoznao svoju djevojku s bakom, danskom kraljicom, kao i da je ovo ljeto proveo s njezinom obitelji u St Tropezu.

A plavokosa Maria Chiara ima baš sve što je princ 'od one prave' mogao poželjeti - zabavna je, pametna, ima brojna poznanstva, a i na Instagramu je prati više od 85 tisuća ljudi. Prema dobro upućenom izvoru, bliskom danskoj kraljevskoj obitelji, princeza Mary, Christianova majka, voljela bi imati snahu poput nje, osobito jer se uz nju ne vežu nikakvi skandal iako je pripadnica svjetskog jet seta.

Otac Marie Chiare, princ Carlo, polaže pravo na sada nepostojeće prijestolje bivše kuće Bourbon-Dvije Sicilije. Riječ je o mlađoj liniji španjolske kraljevske dinastije Burbonci-Anžuvinci koja je vladala područjima južne Italije od 1734. do 1861. godine, kada je dinastija zbačena s vlasti, a Kraljevina Dviju Sicilija pripojena novoutemeljenoj Kraljevini Italiji pod Savojcima.

S druge strane njezina majka, vojvotkinja Camilla, kći je talijanskog industrijskog tajkuna Camilla Crocianija i glumice Edy Vessel.

Maria Chiara, kao i njezina starija sestra Maria Carolina odrasle su u luksuzu i tako i dalje žive na relaciji između Italije, Monaca, Pariza i St Tropeza, noseći skupocjenu dizajnersku odjeću i maksimalno iskorištavajući bogatstvo svojih roditelja. Uz to aktivno su uključene u humanitarni rad zbog čega se i druže s najvećom europskom elitom.

Budući da je mlađa, neće naslijediti očevu titulu i dužnosti, niti njegovo pravo na vodstvo kuće Bourbon - Dvije Sicilije, ali će zato, ukoliko ljubav s danskim princom i potraje, jednoga dana zasjesti na tron danskog kraljevstva.