ODLAZI U AUSTRALIJU

Ljeto promjena: Posljednji dani danskog princa u Europi

04.08.2023 u 19:56

Bionic
Reading

Prije negoli spakira svoje kofere i na nekoliko mjeseci preseli s djevojkom u Australiju, bivši danski princ Nikolai, danas grof od Monpezata, odlučio je provesti ljeto iz snova, a kako je proveo posljednje dane u Europi pohvalio se sam na svom Instagram profilu

Da je uistinu uživao u Europi, najstariji unuk danske kraljice Margrethe II, pokazao je na svom službenom Instagram profilu, na kojem je, otkako mu je baka s 1. siječnja oduzela titulu princa, poprilično aktivan.

Nekadašnji princ, danas grof Nikolai od Monpezata objavio je niz fotografija i uz njih napisao: 'Moji posljednji dani u Europi'.

A osim što je s ocem, princom Joachimom, i maćehom, princezom Marie, plovio na luksuznoj jahti, uživao je plivajući u bazenu s mlađom braćom, grofovima Felixom i Henrikom, a na jednoj od fotografija je i njegova majka Alexandra, vojvotkinja od Frederiksborga.

Početkom ovog tjedna na Instagram Storyju je objavio fotografiju kojom je otkrio da je sigurno i sretno stigao u Sydney, gdje će iduće mjesece provesti studirajući na tamošnjem Tehnološkom fakultetu.

Prije odlaska otkrio je u intervjuu za magazin Numéro da je jako uzbuđen zbog života u inozemstvu. 'Jesenski semestar ću provest u Australiji. To je avantura koja počinje i zbog koje sam jako uzbuđen, baš kao i zbog toga što ću ponovno živjeti u inozemstvu', otkrio je Nikolai koji je tamo otišao s djevojkom Benedikte Thoustrup.

Bivši princ Nikolai Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

'Odluka je pala na Australiju zato što je ona nepoznanica za Danca poput mene. Nikada nisam bio negdje tako daleko i vjerujem da za vidjeti taj dio svijeta treba puno više od dva tjedna nekog odmora. Upravo zbog toga sam se odlučio preseliti tamo.'

Inače, Nikolai nije jedini član danske kraljevske obitelji koji ove jeseni seli iz Danske. Isto će napraviti njegova otac, princ Joachim, koji sa suprugom i djecom seli u Washington gdje će raditi u Danskoj ambasadi.