ZAPOČEO LIJEČENJE

Kralju Charlesu III dijagnosticiran je rak, objavila je Buckinghamska palača

05.02.2024 u 19:09

Bionic
Reading

Iz Buckinghamske palače kažu da je kralj 'i dalje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana te da se raduje povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće

Rak je otkriven tijekom njegovog nedavnog liječenja povećane prostate. Vrsta raka nije otkrivena, ali prema izjavi iz Buckinghamske palače, kralj Charles III je danas počeo s 'tretmanima liječenja', prenosi BBC.

Iz palače kažu da kralj 'ostaje potpuno pozitivan u pogledu svog tretmana i raduje se 'povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće'.

Odgoditi će svoje javne angažmane i očekuje se da će drugi članovi kraljevske obitelji pomoći da ga zamijene tijekom liječenja. Kako DailyMail navodi, umjesto njega sav posao odradit će osobe od njegovog najvećeg povjerenja - kraljica Camilla, princeza Anne te princ Edward i vojvotkinja Sophie. Charles je odlučilo podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja. Nada se da će pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom.

ANDREW NIJE SRETAN

[FOTO] Razgovor nije djelovao pretjerano ugodno: Što je nakon bdijenja kralj Charles rekao mlađem bratu?

Pogledaj galeriju

Premda će pauzirati svoje javne događaje, kralj će nastaviti sa svojom ustavnom ulogom šefa države. Podsjetimo, prije više od tjedan dana imao je operaciju prostate u privatnoj londonskoj bolnici (gdje je u isto vrijeme, samo na drugom odjelu, bila i njegova snaha Kate Middleton koja je u ovoj klinici bila zbog operacije abdomena).

U nedjelju je viđen na crkvenoj službi u Sandringemu kada mu je društvo pravila je kraljica Camilla, kada je mahao okupljenima.

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju