evo Tko će vladati

Dok se kralj Charles liječi princ William će preuzeti službene obaveze

05.02.2024 u 22:36

Bionic
Reading

Stariji sin kralja Charlesa III nedavno je shvatio da mu je obitelj važnija od posla, pa je odlučio umjesto u obilaženju Britanije vrijeme kvalitetno provesti s djecom i Kate Middleton, olakšavajući joj čim više oporavak. Nakon što je večeras objavljeno da je kralju Charlesu dijagnosticiran rak očekuje se da će princ William preuzeti više odgovornosti nego ikad do sad

Očekuje se da će povratak princa Williama na posao biti hektičan jer će vjerojatno morati preuzeti većinu dužnosti u ime svog oca, dok se kralj Charles III podvrgava liječenju.

Buckinghamska palača je obavijestila javnost da je kralj osobno nazvao svojw sinove te svoju braću i sestre kako bi podijelio vijesti o svom zdravlju. Princ Harry, koji je sa suprugom Meghan Markle prije četiri godine napustio kraljevsku obitelj i preselio se u Kaliforniju, u brojnim prilikama napadajući članove obitelji te ih među ostalim optuživši za rasizam, razgovarao je s ocem, a navodno će ovih dana doputovati u London u posjet ocu.

Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Princ William, koji je prijestolonasljednik, zbog očevih zdravstvenih problema i liječenja raka morati će sada preuzeti još više službenih obaveza, a u tome mu neće moći pomoći supruga, princeza Kate, koja se oporavlja od operacije abdomena i javnim se dužnostima navodno neće vratiti prije Uskrsa.

Nakon što je Charles preuzeo prijestolje od pokojne majke, kraljice Elizabete II., u dogovoru s parlamentom donesen je propis po kojemu umjesto kralja dužnosti mogu obavljati samo radni članovi kraljevske obitelji, a Harry i princ Andrew to više nisu. William i Camill, princeza Anne i princ Edward su 'državni savjetnici' koji mogu obavljati poslove u kraljevo ime u slučaju njegove privremene odsutnosti.

SPORTSKI DUH

Urnebesni okršaj: Kate Middleton i princ William ponovno odmjerili snage na terenu

Pogledaj galeriju

Podsjetimo, kralj Charles se u ponedjeljak vratio u London iz Sandringhama gdje je u nedjelju snimljen kako sa suprugom, kraljicom Camillom, ide na misu te je mašući pozdravljao okupljene. Prije deset dana je primljen u bolnicu zbog zahvata na povećanoj prostati, a prošlog ponedjeljka je izašao iz bolnice. U priopćenju Buckinghamske palače se obznanilo da je problem s prostatom bio benigne naravi no tijekom procedure otkriven rak za kojeg nije navedeno o kojoj je vrsti riječ.

uz podršku camille

Dobro se oporavlja: Kralj Charles nakon operacije uočen na nedjeljnoj misi

Pogledaj galeriju