sasvim iskreno

Mirna Zidarić o ratu: 'Koliko god se trudila ne skrolati svakih pet minuta, ne klikati, jer grlo se steže, suze klize, brada se trese'

16.03.2022 u 08:48

Bionic
Reading

Od početka ruske invazije na Ukrajinu nema onog tko nije zauzeo svoj stav te ima mišljenje o aktualnoj situaciji koja bi se mogla preliti na velik dio Starog kontinenta. Glas poznatih i slavnih podigao se sa svih strana. Svoje mišljenje o ratu dala je u poduljoj objavi i sportska novinarka HRT-a

Brojni poznati Hrvati oglasili su se na društvenim mrežama i pružili podršku Ukrajini te pozvali na mir. Mirna Zidarić je podijelila svoje misli i osjećaje pod nazivnikom stop the war.

'Moramo funkcionirati, moramo raditi, moramo živjeti dok još možemo kao da nam je svaki dan posljednji… I to se nikad nije činilo mudrijim savjetom. Iako zvuči otrcano i petparački, zaista valja cijeniti svaki udah, proljeće, sunce, ljubav. O da, kažem si to svako jutro i onda...', piše i dodaje:

'Koliko god se trudila ne skrolati svakih pet minuta, ne klikati, jer grlo se steže, suze klize, brada se trese, patnja izjeda svaki atom bića jer sve što se zbiva potpuno je nehumano, razarajuće i besmisleno. Kako nekome na bilo koji način rat može biti privlačan i seksi, odraz moći nad mrtvima. Kaže Reutersov dopisnik, a mnogi na žalost i sami znaju - rat smrdi na govna, paljevinu i strvine, krikovi se prolamaju kroz sablasne ruševine. Koji poremećeni um to može činiti sretnim, na tome skupljati lajkove, pronalaziti opravdanja i smatrati se pobjednikom? I ne, on nije sam, on ima sljedbu, kao što i mnogi drugi poremećeni i opijeni svojim postojanjem umovi imaju, a pun ih je javni prostor i daje im se na važnosti jer dižu klikove koji na kraju nikome neće vrijediti baš ništa, nula, zero…', ističe HRT-ovka.

'I onda se još sjetiš temelja, u svakom filmu krvi do koljena, ali seksi junaci, mrtvi se mrcvare i nema im broja, ali svi sretni i seksi na kraju. A tek igrice, pucačina od rodilišta, taktika iz fotelje level pro… I sad se pitaju kako… eto lako, monstrum je godinama bujao, svaki 'lajk' i novi level mu je pumpao ego… Što više lajkova/podanika, izgledniji je mentalni poremećaj i zato dok još stignete/mo, pročistite zrak, informacije koje upijate, ljude koje bogobojazno slijedite, proberite kvalitetu i zanje jer ako pobijede oni koje ste napumpali poput šupljeg i beskorisnog balona, svi smo gubitnici i jedan će se zlosretni stisak u konačnici činiti kao pobjeda i novi početak, nadamo se bolji za one koji dolaze', poručila je na kraju.

  • +3
Mirna Zidarić Izvor: Cropix / Autor: Ivana Nobilo / CROPIX