50. ROĐENDAN

Dirljiva zahvala Mirne Berend: Vlasnica sam svog života

06.07.2016 u 16:10

Bionic
Reading

Nekad omiljeno lice malih ekrana, Mirna Berend proslavila je 50. rođendan 4. srpnja, što nije prošlo bez stotine čestitki na njezinom profilu na Facebooku. Ganuta Mirna zahvalila je svima, kako to samo ona zna

Iako je već godinama nema na televiziji, karizmu nekad vrlo popularne televizijske voditeljice Mirne Berend gledatelji pamte te je vole i cijene i danas. Dalo se to vidjeti na njezinom Facebooku jer je na svoj 50. rođendan dobila više od 400 čestitki prijatelja, kolega i obožavatelja. Uvijek srdačna Mirna o ulasku u svoje pedesete nije željela govoriti, no svima je zahvalila na lijepim željama.

'Konačno sam postala većinska vlasnica svoga života 50 + jedan dan... što je 50 + jedna dionica... Hvala vam svima koji ste bili dio moga puta... kakva god da vam je bila uloga u njemu... Hvala vam na svim riječima i dobrim željama...', glasi Mirnin post. Nakon posljednjeg angažmana na Novoj TV potpuno se povukla iz javnog života.

A kako joj život izgleda danas, što je ispunjava i veseli?

'Bavim se svime što ima veze s duhovnošću, neprestano radim na sebi, trudim se biti bolja osoba, izaći iz ovog 'matrixa' u kojem živimo. Trudim se buditi ljude oko sebe, okružiti se ljudima uz koje sam bolja ja. Imam svoje pse, ujutro nastojim biti sretna bez razloga, baš kao oni. Smatram da se od promatranja životinja može mnogo toga naučiti, osobito od pasa, jer su viša duhovna bića od nas. Oni mogu dati tu bezrezervnu ljubav za koju ljudi nemaju kapaciteta, mi smo previše površni. U životu se trudim biti što manje površna i biti u kontaktu s prirodom, grlim drveće, shvaćam da je sve oko mene živo. Moja poruka za kraj glasila bi: I kad nam se dogodi najgora moguća stvar u životu, treba ostati slobodan i sretan i svoj, to je naš jedini cilj u životu. To je jako teško postići, no jedino je bitno – ostanite samo u ljubavi', rekla je Mirna u veljači za Story.hr.

U videu se podsjetite zbog čega je Mirna bila jedna od najboljih televizijskih voditeljica, koja je suptilno znala odbrusiti svima, a ponekad to i nije bilo u rukavicama, kao npr. Josipu Kataleniću.

Mirna Berend i Josip Katalenić