iznenadila se

Mirjana Hrga stigla je u Zagreb i usporedila kvalitetu života s onim na otoku: 'Ovo je zatvor'

28.10.2020 u 10:19

Bionic
Reading

Bivša televizijska novinarka i urednica te savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović napustila je nakratko Lošinj i došla u grad u kojem je živjela dugi niz godina. Na svom Facebook profilu imala je potrebu podijeliti s pratiteljima osjećaje koji su je preplavili nakon onoga što ju je ondje zateklo

'Provela prvi dan u Zagrebu otkako je ovaj nesretni virus tema. Ljudi su nervozni, uplašeni što od virusa što od dana koji dolaze. Zagreb je bitno drugačiji od onoga što sam ostavila. Puno nervozniji, kao da ne živi nego iščekuje. Ukratko, čini mi se da postaje besmislen kao mjesto življenja. Nakon više od 8 mjeseci života na otoku, u istoj državi, mogu samo reći da nije ni približno isto u smislu kvalitete življenja. Ovo je zatvor', poručila je Mirjana Hrga u svojoj objavi na Facebooku. I nastavila u istom tonu.

'Dan sam provela pod maskom koju prezirem i ne vjerujem da pomaže ali maksimalno poštujem. U marketu sam molila gospođu da se odmakne na kasi, u voćarni mladića da ne napada frižider dok sam ja u njemu. Oprala sam ruke sto puta. Moj dojam? Nema tu obrane uz masku i distancu. To je - ako je takvo kao što tvrde - neobranjivo', zaključila je svoju objavu.

Nakon što joj je jedan od pratitelja napisao da je Zagreb 'nervozan već nekoliko godina', komentirala je da je svjesna onoga što narušava život u Zagrebu zadnjih par godina. 'Od toga sam i otišla, ali ovo je nešto... nemam riječi kojima bih vjerodostojno opisala', odgovorila mu je.

Podsjetimo, Mirjana Hrga se povukla se iz javnosti i posvetila obiteljskom poslu, točnije malom restoranu u lošinjskom gradiću Osoru. Početkom ožujka njezin je suprug, zagrebački odvjetnik Staša Ste­­fanović, ondje je otvorio konobu. Nerijetko odande piše svoje dogodovštine, a njezini pratitelji, sudeći prema komentarima, uživaju čitati njezine objave.