'crtica' iz konobe

Mirjana Hrga: 'Prije sam promatrala sugovornike pred kamerom, a sad proučavam ljude u konobi'

24.06.2020 u 14:37

Bionic
Reading

Već je mnogima poznato kako se bivša TV novinarka i urednica koja je do početka siječnja bila savjetnica bivše predsjednice Kolinde Grabar Kitarović okrenula novim životnim izazovima i posvetila obiteljskom poslu u malom restoranu lošinjskog gradića Osora. Na društvenim se mrežama redovito oglašava i iznosi svoje mišljenje i stavove o aktualnim situacijama

Suprug Mirjane Hrge, zagrebački odvjetnik Staša Ste­­fanović, otvorio je konobu, no zbog pandemije koronavirusa i najnovijih odredbi vlasti, supružnici su je morali zatvoriti. Sada konoba opet radi, a nekadašnja novinarka podijelila je zanimljiv doživljaj od tamo.

'Prije sam promatrala sugovornike pred kamerom. Sad proučavam ljude u konobi. Različito je. Ovi prvi su me se u startu bojali, pa je i pozicija bila drugačija. Sada je živa rapsodija. Ne znaju tko sam. Gledam ih kako ulaze, sjedaju, komuniciraju, naručuju. Voljela bih to snimati. Bez popratnog off-a. Puno bi o vrstama ljudi saznali. Do sada sam raščistila dvije stvari, prilično sigurno. Vrlo su ugodni realizirani ljudi, koji su imali priliku vidjeti više od vlastitog sela. Uživaju i čine ugodu ljudima oko sebe. Prepoznaju i cijene svaki napor. Ne pokušavaju se ni na koji način istaknuti. Blagi su. Gospoda. Oduševljavaju me i gejevi. Pristojni, vječito raspoloženi, komunikativni, dragi. Divni su i mladi ljudi, pristalice mirnih mjesta. Čini mi se kao da na njihovoj decentnosti svijet ostaje. Ako opstane. Danas su bile dvije mlade ukrajinske obitelji. Istočni blok opasno stilom počinje šibati vrlo često preplašene i neuokvirene Zapadnjake, navikle na važnost i mogućnosti. Bili su jučer i Rumunji. Jutro su počeli uživajući i boci proseca. Nismo bili sigurni je li bilo sve ok s naplatom putem kartice. U povratku su navratili da kažu da je sve ok, da je zabilježena transakcija. Divan obzir. Mogla bih knjigu napisati iz konobe o tome kako se svijet, poredak i uvriježena mišljenja ruše', napisala je Mirjana Hrga.

Podsjetimo, Mirjana Hrga svoju ljubavnu sreću pronašla je iz drugog pokušaja. Nakon pet godina braka s oftalmologom Deanom Šarićem došao je kraj njihovoj ljubavi. Novinarka i urednica tada je angažirala odvjetnika Stašu Stefanovića, kojeg je upoznala ranije. Međutim, dogodio se filmski scenarij - zaljubila se baš u njega. Nakon dvije godine veze su se vjenčali.