BALKANSKI KORIJENI

Milla Jovovich progovorila o svojim precima, a dotakla se i Jugoslavije i partizana

12.05.2020 u 11:52

Bionic
Reading

Rođena u Kijevu 1975. kao Milica Jovović, u obitelji srpskog liječnika Bogdana Jovanovića i ruske kazališne glumice Galine Loginove, holivudska glumica Milla Jovovich prije 39 godina preselila je u London, a potom u Ameriku. Unatoč novom životu i holivudskoj karijeri, lijepa Milla nije zaboravila od kuda je stigla, a to je sad podijelila i sa svojim obožavateljima na Instagramu

Iako je odavno poznato da holivudska glumica vuče korijene iz Srbije, budući da joj je otac Bogdan Jovanović rođen tamo, neki detalji su do sada bili poznati tek njezinoj obitelji. Na svom Instagram profilu Milla Jovovich odala je počast svojim precima i otkrila kako se njezin djed borio u redovima jugoslavenskih partizana.

Naime, njezina obitelj s očeve strane je porijeklom iz Crne Gore, a njezin djed Bogdan Jovanović je radio i kao vojni financijski inspektor u vojnim oblastima Skoplja i Sarajeva.

Milla je na Instagramu objavila i fotografije svoje bake i djeda po majčinoj strani, koji su bili iz Rusije. Uz fotografije, holivudska je glumica objavila i poduži tekst koji je napisala na engleskom, ali i ruskom, a u kojem stoji:

'8. i 9. svibnja obilježava se kraj Drugog svjetskog rata i za savezničku i za rusku vojsku. U mojoj je obitelji bilo mnogo boraca i vojnika koji su se borili u tom ratu. Ovo je fotografija moje bake, Tatjane Popovy, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji kada je imala samo 16 godina. Do 18. rođendana marširala je kroz strahote sve do Berlina. Ovo su njezine medalje i dokumenti koje je mama spasila na fotografijama.

Njezin suprug, moj djed po majčinoj strani, Alexander Loginov isto se borio tijekom cijelog rata. I moj djed po ocu, Bogdan Jovovich, borio se u redovima jugoslavenskih partizana. Moglo bi se reći da potječem iz obitelji boraca, vojnika i revolucionara i jako se ponosim svojim nasljeđem i nevjerojatnim ljudima od kojih potječem.

Kada stvari postanu teške, ja se sjetima svoje bake i svega onoga što je prošla kao dijete, i onda ništa više ne izgleda tako teško. Danas želim odati počast svim hrabrim ljudim koje su se borile da ovaj svijet učine boljim mjestom za život. Trebalo bi nam više takvih ljudi i danas.'