PRVA POMOĆ ZA WILLIAMA

Memoarima je podigao neviđenu prašinu: Je li ovo najšokantnija tvrdnja princa Harryja do sada?

11.01.2023 u 18:06

Bionic
Reading

Odmah po izlasku memoari princa Harryja postali su najprodavanijom publicističkom knjigom, a među brojnim tvrdnjama odbjeglog člana kraljevske obitelji najšokantnijom pokazala se ona po kojoj su memoari naslovljeni

‘Došao sam na svijet za slučaj da se nešto dogodi Willyju’, piše Harry u svojim memoarima, opisujući svoj život kao misiju da odvrati bratu pažnju i zabavi ga, ali i da bude tu u slučaju da Williamu zatreba donator organa, transfuzija krvi ili koštane moždine.

Princ Harry i princ William Izvor: Profimedia / Autor: Kirsty O'Connor / PA Images / Profimedia

Harry, koji je dvije godine mlađi od Williama, navodi i kako je od ranog djetinjstva upoznat s idejom o nasljedniku i njegovoj rezervi, koju mu je obitelj neprestano nametala kroz život.

Prepričao je i anegdotu iz svojih ranih 20-ih, kada je čuo priču o navodnoj reakciji njegova oca na dan kada je rođen. ‘Predivno! Već si mi dala nasljednika i rezervu. Moj posao je gotov’, navodno je tada Charles kazao Diani.

Izdavačka kuća 'Penguin Random House' princu Harryu platila je 20 milijuna dolara predujma za 'Spare'. Larry Finlay, direktor izdavačke kuće rekao je: 'Oduvijek smo znali da će ova knjiga uspjeti, ali nadmašuje čak i naša najveća očekivanja. Jedine knjige koje su se prodale više u prvom danu su one u kojima glumi drugi Harry (Potter)'.

Harryjeva knjiga privukla je pozornost diljem svijeta zbod njegovih otkrića o osobnim borbama i optužbama protiv drugih članova kraljevske obitelji, uključujući njegovog oca kralja Charlesa III, maćehu Camillu i starijeg brata princa Williama, a među ostalim je pisao o smrti svoje majke, princeze Diane te opisao prvu svađu s Meghan...