sumnjiv je i poklon lady di

Princ Harry uhvaćen u laži: 'Bačena je sumnja na istinitost cijelih memoara!'

11.01.2023 u 10:32

Bionic
Reading

Princ Harry u svojim je memoarima detaljno opisao sobu u Etonu u kojoj se nalazio kada je čuo o smrti svoje prabake, međutim, dokazano je kako je on u to vrijeme zapravo bio na skijanju u Švicarskoj

Memoari princa Harryja ne prestaju podizati prašinu. Tijekom proteklih dana mogli smo čitati o raznim optužbama na račun pojedinih članova kraljevske obitelji, a ovoga puta na udaru se našao sam Harry.

Povod je jedan odlomak za koji je dokazano da je potpuno izmišljen!

Naime, riječ je o prinčevom opisu trenutka kada je primio vijest o smrti svoje prabake, kraljice majke.

Vojvoda od Sussexa detaljno je opisao gdje se nalazio 30. ožujka 2002. kada je saznao tužne vijesti:

'Učio sam u Etonu kada sam primio poziv. Ne sjećam se točno tko me zvao, vjerojatno neki glasnogovornik. Ali, sjećam se da je to bilo svega nekoliko dana prije Uskrsa. Vrijeme je bilo vedro i toplo, svjetlost je ulazila kroz moje prozore i ispunjavala sobu živopisnim bojama.'

Međutim, postoje fotografije koje ga beskompromisno demantiraju! Uslikane su svega dan ranije, a na njima princ Harry pozira s bratom Williamom i ocem Charlesom - na skijanju u Švicarskoj!

Nije trebalo dugo čekati da ga britanski mediji optuže za laganje i iskoriste ovaj odlomak kako bi bacili sjenu sumnje na ostatak memoara.

  • +3
Princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Dokazi pokazuju da je bez sumnje bio u Klostersu za vrijeme smrti kraljice majke. Cijeli opis o 'živopisnim bojama i sunčanom vremenu' prema tome je netočan', rekao je kraljevski komentator Richard Fitzwilliams i nastavio:

'Ovakve greške bacaju sumnju na sve ostale odlomke. Ako već angažiraš nekoga da napiše knjigu za tebe, i to ovako kontroverznu, onda barem provjeri stoje li sve činjenice na svom mjestu.'

Zanimljivo, ovo nije jedina netočna informacija u knjizi.

Princ Harry pohvalio se kako mu je majka, Dijana, za 13. rođendan poklonila Xbox. Problem je što je to bilo 1997. godine, a prvi Xbox je na tržište došao tek četiri godine kasnije!

Dio javnosti stao je u njegovu obranu objašnjavajući kako se možda samo zabunio jer je riječ mogla biti i o PlayStationu.

Međutim, ovakve pogrešne informacije kraljevska obitelj će zasigurno pokušati okrenuti u svoju korist prilikom svakog idućeg razotkrivanja tajni od strane princa Harry.