GDJE ĆE GLASOVATI?

Meghan Markle u raljama birokracije - vojvotkinja već dvije godine čeka britansko državljanstvo

16.11.2019 u 10:26

Bionic
Reading

Da proces dobivanja državljanstva ni za koga nije mačji kašalj, dokazuje najnovija vijest s britanskog kraljevskog dvora. Premda je već više od godinu dana članica kraljevske obitelji, Meghan Markle još uvijek čeka britansko državljanstvo

Vojvotkinja od Sussexa još uvijek čeka britansko državljanstvo iako se prijavila prije dvije godine, no navodno je prihvatila činjenicu da je proces takav kakav je - spor.

'Meghan još nije britanska državljanka. Možda se to čini neobično jer je već 18 godina u braku s kraljičinim unukom, ali prihvatila je činjenicu da je proces dobivanja državljanstva jednostavno spor', otkrio je za Daily Mail prijatelj Amerikanke.

  • +9
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: James Whatling / Mega Agency / Profimedia

Čekanje znači da Meghan neće moći glasati na općim izborima u Engleskoj. Naime, članovima kraljevske obitelji je dozvoljeno glasati iako oni tradicionalno ne izlaze na izbore. No, dosad se već pokazalo da je vojvotkinja spremna prkositi kraljevskim konvencijama i da joj nije strano 'igrati' po svom. Glasnogovornik nije htio otkriti informaciju hoće li Markle glasati na predsjedničkim izborima u SAD-u.

U utorak se Meghan u svom domu Frogmore Cottageu u tajnosti sastala s bivšom demokratskom kandidatkinjom Hillary Clinton koju je podržavala na posljednjim američkim izborima.