oprez, sussexi napadaju

Meghan Markle priznala kako je morala paziti na baš svaki detalj jer se greške nisu opraštale, ali i zašto joj je dan nakon zaruka bio najgori

08.12.2022 u 11:20

Bionic
Reading

Dolazak glumice Meghan Markle na britanski dvor nije bio lagan zadatak za djevojku koja ne zna puno o kraljevskom protokolu. Na Netflix je stigao dokumentarac Harryja i Meghan u kojem otkrivaju koliko je težak bio period života prije vjenčanja, ali i onaj kada su živjeli u Velikoj Britaniji. Izjavili su da su bili opsjedani medijima, a iznenađenje dokumentarca je i priznanje novinara koji su priznali da su plaćeni da pišu što dvor želi čuti

Princ Harry i Meghan Markle optužili su kraljevsku obitelj da su ih stalno ušutkavali, ne dajući im prostor da ispričaju svoju priču i stave vlastita mišljenja pred narod. Odnos kraljevske obitelji i odnos medija prema Meghan natjerali su Sussexe da napuste Ujedinjeno Kraljevstvo i presele u Kaliforniju. Nakon nekog vremena provedenog u Americi, odlučili su da je vrijeme da svijet čuje njihovu priču i istinu o britanskoj kraljevskoj obitelji.

U suradnji s Neflixom snimili su dokumentarac u kojem će istina izaći na vidjelo, a trailer koji je izašao prije par dana otkrio je ton cijelog uratka. Na samom početku Meghan kaže: 'Nikad nam nije bilo dopušteno ispričati našu priču... do sada', a s čime se složi i Harry.

Tvrde da je objava njihovih zaruka bila popraćena velikim scenarijem, a pritisak koji je bio stavljen pred Meghan ogroman. Prema Sussexima, kraljevski dvor i britanski narod trudio se svim silama otežati posao glumici jer nisu htjeli prihvatiti da bi tamnoputa djevojka mogla postati princeza.

Meghan je priznala kako je morala paziti na baš svaki detalj jer se greške nisu opraštale. Brinula se oko odjeće i jesu li njezine naušnice s potpisom britanskog dizajnera. Najgori dan za Meghan bio je onaj nakon objave zaruka jer tada je bila pod apsolutnim povećalom, i buduće obitelji i javnosti.

'Ono što nisam znao bio je stil... što žena treba raditi, kako se treba odijevati i takve stvari', rekao je Harry koji nije znao kako da olakša stvari svojoj supruzi čije podrijetlo nije iz kraljevskih krugova.

Novinari i fotografi također su priznali da su ponekad u ulozi marioneta kraljevske obitelji. 'Kako oni sviraju, tako mi plešemo', rekao je jedan novinar: 'Ponekad moramo samo igrati igru... u konačnici ta igra je nevidljivi ugovor.'

Ipak, nevidljivi ugovor više nije vrijedio za Harryja koji je odbio suradnju s obitelji i novinarima. A kada su Sussexi odbili surađivati s medijima dogodilo se da su pali u medijsku nemilost te je svaki krivi korak bio iskorišten protiv njih.

Osim toga, mediji su opsjedali Meghanine prijatelje i plaćali im za kakve informacije o njoj i Harryju, a puno je ispaštala i njezina majka Doria: 'Ne mogu ići šetati svoje pse, ne mogu ići na posao, uvijek je netko bio tamo... Uhodili su me papparrazi.'

O teškim problemima koji su zatekli novu vojvotkinju i princa Harryja te o nasuglasju kraljevske obitelji svakako ćemo doznati u njihovom dokumentarcu koji je konačno stigao na Netflix.

  • +11
Harry & Meghan Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia