ZABORAVNA VOJVOTKINJA

Meghan Markle optužila kraljevsku obitelj da su joj oduzeli putovnicu, no zaboravila je da su mediji dokumentirali najmanje 13 njezinih putovanja

11.03.2021 u 17:52

Bionic
Reading

Tijekom intervjua kojeg je dala Oprah Winfrey, Meghan Markle šokirala je javnost otkrivši kako su joj, nakon udaje, u palači oduzeli putovnicu, vozačku dozvolu, ključeve...No, čini se da se istina itekako razlikuje od onog što je ona prezentirala pred očima javnosti

Nakon njezine izjave da su joj nakon vjenčanja oduzete putovnica, vozačka dozvola, kao i ključevi, malo je reći da je i javnost ostala u šoku. No, kako su se dojmovi slegnuli, tako se i njezina interpretacija promijenila. Prvo su kraljevski stručnjaci objasnili kako je to sve prenapuhano.

Istina je da se zbog vlastite sigurnosti članova kraljevske obitelji ti dokumenti spremaju na sigurno, no to isto tako ne znači da nemaju njima pristup.

'Meghan je morala predati vozačku dozvolu zbog pravila osiguranja. Da je odlučila sama sjesti za upravljač automobila i odvesti se negdje, više ne bi bila sigurna', rekao je povjesničar Robert Lacey, koji je svojim savjetima pomogao i u stvaranju Netflixove 'Krune'.

No, ono što je nevjerojatno u cijeloj priči i njezinoj izjavi kako su joj sve oduzeli, na čemu je cijela njezina priča dobila dozu dramatičnosti, jedno ostaje nejasno. Čini se kako je vojvotkinja od Sussexa zaboravila da je od trenutka kada je započela svoju vezu s princom Harryjem, putovala barem 13 puta van granica Velike Britanije.

'Morate shvatiti da sam, kada sam postala dijelom obitelji, tada posljednji put, sve do mog povratka u Ameriku, da sam vidjela svoju putovnicu, vozačku dozvolu, ključeve.. Sve sam to morala predati i više nisam vidjela', tvrdila je Meghan u intervjuu Oprah Winfrey, no sva njezina putovanja dokumentirana su i medijski popraćena, a budući da ona nije kraljica Elizabeta II, koja jedina putuje svijetom bez ikakvih dokumenata, čini se da je glumica malo pretjerala u svemu.

  • +4
Meghan Markle kod Oprah Winfrey Izvor: Profimedia / Autor: CBS / Ferrari / Profimedia

Tijekom života u Velikoj Britaniji odlazila je sama ili s Harryjem na privatna putovanja, ali i na ona po službenoj dužnosti. Bila je tako na Ibizi, u Bocvani, Kanadi, Italiji i Amsterdamu, baby shower je organizirala u New Yorku, a za sve to joj je trebala putovnica.

'Naravno da je kraljevska obitelj stavila na sigurno njezinu putovnicu, no tko bi uopće pomislio da ju nije dobila za privatna, ali i službena putovanja, poput baby showera u New Yorku, druženja s prijateljima u Kanadi, partijanju u Amsterdamu ili uživanju na jezeru Como s George Clooneyjem?', pita se novinarka Margaret Holder koja prati zbivanja u kraljevskoj obitelji za The Sun.

Podsjetimo se njezinih putovanja - samo šest tjedana nakon prvog izlaska, Harry je odveo Meghan na safari u Bocvani. Bilo je to u kolovozu 2016., da bi potom u siječnju 2017. zajedno odletjeli iz Londona u Norveršku kako bi uživali u polarnom svjetlu i promatrali kitove. Kasnije te godine, u ožujku, Meghan Markle je iz Toronta otišla na Jamajku, gdje je bila pratnja Harryju na vjenčanju njegovog prijatelja.

Na prvu godišnjicu veze, u kolovozu 2017. uživali su u romantičnom putovanju Bocvanom i Zambijom, a u svibnju i lipnju 2018. proveli su medeni mjesec na tajnoj lokaciji. Nagađalo se da je bilo riječ o Sejšelima, gdje su medeni mjesec imali i Kate i William.

  • +9
Meghan Markle Izvor: EPA / Autor: JASON SZENES

Dva su puta bili u Italiji, pa tako i u kolovozu 2018. kada je George Clooney poslao svoj privatni avion da im se pridruže u njegovoj vili na jezeru Como. U kolovozu 2018. sama je otišla u Toronto posjetiti najbolju prijateljicu Jessicu Mulroney, a u 2019. dva su puta bili u Americi. Kolovoz 2019. proveli su na Ibizi, gdje je Meghan proslavila 38. rođendan, a kasnije tog mjeseca privatnim avionom Eltona Johna uživali su u Nici.

Osim toga vojvoda i vojvotkinja od Sussexa bili su i na tri turneje tijekom kojih su posjetili Maroko, Južnu Afriku, Australiju, Novi Zeland, Tongu i Fidži.