SVE ISPOČETKA

Meghan Markle i princ Harry u velikim problemima: Kraljica im zabranila da zarađuju na imenu Sussex Royal

19.02.2020 u 10:05

Bionic
Reading

Iako su se nadali, kada su donijeli odluku da napuštaju kraljevsku obitelj, da će nastaviti zarađivati na kraljevskom porijeklu, od toga ipak neće biti ništa. Posljednja odluka, koju je donijela kraljica Elizabeta II, nemalo je iznenadila sve, no očito je i njoj dojadilo primati udarac za udarcem na račun svoje obitelji, ali i cijele monarhije

Iako su bili uvjereni da će na imenu Sussex Royal i dalje zarađivati, unatoč činjenici da više nisu službeno dijelom kraljevske obitelji, odluka kraljice Elizabete II, ali i još nekih članova obitelji, nemalo je iznenadila sve, pa čak i vojvodu i vojvotkinju od Sussexa.

Naime nakon mnogobrojnih razgovora i održanih privatnih sastanaka s najbližim članovima obitelji kraljica je donijela odluku da se par više ne može u javnosti predstavljati kao 'kraljevski', odnosno ne mogu brendirati ime Sussex Royal niti na njemu zarađivati.

Iako su Meghan Markle i princ Harry na svoju službenu internetsku stranicu Sussex Royal, kao i službeni Instagram, potrošili na desetke tisuća funti, sada će morati sve izmijeniti, baš kao i globalni trademark, koji su i registrirali, za različite proizvode - od odjeće, preko raznih potrepština, pa sve do knjiga.

Sada je jasno da će morati sve iznova brendirati pod drugim nazivom i da će zapravo morati početi sve iznova, tj. graditi svoje carstvo na novom imenu.

  • +5
Meghan Markle i princ Harry Izvor: Profimedia / Autor: Clint Brewer/Derek Shook/Flightrisk / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Inače, Harry i Meghan počeli su koristiti ime Sussex Royal nakon što su se razdvojili od vojvode i vojvotkinje od Cambridgea, a koji koriste naziv Kensington Royal. Sama stranica na Instagramu sada ima nevjerojatnih 11,2 milijuna pratitelja, baš koliko ima i profil princa Williama i Kate Middleton.